Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τίναξε την μπάνκα στον αέρα πίνακας του Ντα Βίντσι: Πουλήθηκε για 380 εκατ. ευρώ

banner roots

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα πίνακας του Ντα Βίντσι: Πουλήθηκε για 380 εκατ. ευρώ
16.11.2017 | 07:04

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα πίνακας του Ντα Βίντσι: Πουλήθηκε για 380 εκατ. ευρώ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Κάθε ρεκόρ για πώληση έργου τέχνης σε δημοπρασία έσπασε ένας πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για τον οποίο δόθηκαν τελικά 380 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τον πίνακα με τίτλο Salvator Mundi (Ο Σωτήρας του Κόσμου), ο οποίος είναι ένας από τους λιγότερους από 20 πίνακες του Ντα Βίντσι που έχουν διατηρηθεί και ο μοναδικός που βρίσκεται σε χέρια ιδιώτη.

Το προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία ανήκε στον πίνακα «Οι γυναίκες από το Αλγέρι» του Πάμπλο Πικάσο που είχε πουληθεί για 152 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2015.
Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία του οίκου Κρίστις για τον πίνακα του Ντα Βίντσι ήταν τα 100 εκατ. ευρώ. Μέσα σε περίπου 9 λεπτά - από τα συνολικά 19 της δημοπρασίας - το ποσό ξεπέρασε τα τα 240 εκατ. ευρώ γεγονός που προκάλεσε έκρηξη χαράς και χειροκροτήματα από τους παριστάμενους.

Ο ύψους 66 εκατοστών πίνακας χρονολογείται περίπου στο 1500 και απεικονίζει τον Χριστό να είναι ντυμένος με ρούχα της εποχής της Αναγέννησης, να έχει υψωμένο το δεξί του χέρι ενώ στο αριστερό κρατάει μια κρυστάλινη σφαίρα.

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του ήταν ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος το 2013 είχε δώσει 108 εκατ. ευρώ σε μια ιδιωτική δημοπρασία.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το