Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Lynx: Ο YouTuber από τη Λήμνο με τους χιλιάδες συνδρομητές μιλάει στο VICE

banner roots

Lynx: Ο YouTuber από τη Λήμνο με τους χιλιάδες συνδρομητές μιλάει στο VICE
23.08.2017 | 20:11

Lynx: Ο YouTuber από τη Λήμνο με τους χιλιάδες συνδρομητές μιλάει στο VICE

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Του Αντώνη Κωνσταντάρα

Μιλήσαμε με τον Έλληνα YouTuber με το «παρεξηγημένο» χιούμορ, για τη μέχρι στιγμής πορεία του, τους creepy fans, αλλά και τα σχέδιά του για τη νέα σεζόν.

Τον ανακάλυψα κατά τύχη το 2013 κι επειδή μου θύμιζε πολύ έναν φίλο μου, τον οποίο είχα να δω χρόνια, του έστειλα μήνυμα για να τον ρωτήσω αν είναι αυτός. Τελικά μου απάντησε πως δεν ήταν, αλλά συνέχισα να παρακολουθώ τα βίντεό του - είχαν πλάκα. Μέσα στα επόμενα χρόνια, ο Lynx -κατά κόσμον Χρήστος- κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ΥouTubers. Πλέον έχει περίπου 243.000 subscribers και τα βίντεό του έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια views. Είτε σου αρέσει αυτό που κάνει είτε όχι, οφείλεις να παραδεχθείς πως ο αυτός ο τύπος έχει κάτι ξεχωριστό - και δεν μιλάω για το μαλλί του. Το γεγονός δε, πως όταν ξεκίνησε, έμενε στη Λήμνο -όπου και μεγάλωσε- και κατάφερε να κερδίσει όλους αυτούς τους fans, λειτουργεί ως απόδειξη ότι το Διαδίκτυο μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο πιο απομακρυσμένο μέρος. Πριν από λίγες μέρες επικοινώνησα μαζί του και κάναμε μια τηλεφωνική κουβέντα για τη μέχρι στιγμής πορεία του, τους creepy fans, αλλά και τα σχέδιά του για τη νέα σεζόν.

VICE: Πότε έκανες το πρώτο σου βίντεο και πώς σου ήρθε η ιδέα; Lynx: 
Το πρώτο μου βίντεο το έκανα στην Γ' Λυκείου - ξέρεις, βαρεμάρα, είχα πάρει μια κάμερα, την άνοιξα και είπα δυο-τρεις μαλακίες. Στην αρχή το έπαιρνα στην πλάκα και το έκανα με δυο-τρία φιλαράκια, αλλά αργότερα που άρχισε να έχει περισσότερη απήχηση, το πήρα πιο ζεστά και μέχρι σήμερα, το συνεχίζω όσο πιο σοβαρά μπορώ.

Το Lynx πώς σου ήρθε; 
Είναι ένα αιλουροειδές που μου άρεσε από τότε που ξεκίνησα. Το είχα δει σε ένα μουσείο με βαλσαμωμένα ζώα κι ενώ μπροστά στις τίγρεις και τα λιοντάρια ήταν κάπως αδιάφορο, εμένα μου άρεσε.

Πότε άρχισες να καταλαβαίνεις πως η φάση με το κανάλι πάει κάπου;
Τουλάχιστον δύο χρόνια μετά, γύρω στο 2015. Είχε χτιστεί ήδη μια κοινότητα, ήξερα την κατεύθυνση που ήθελα να ακολουθήσω κι άρχισα να το πηγαίνω προς τα εκεί.

Το χιούμορ μου μπορεί να είναι κάπως τραβηγμένο, αλλά για μένα είναι «νορμάλ».

Πώς ήταν για ένα παιδί με τα δικά σου ενδιαφέροντα να μεγαλώνει στη Λήμνο; Πώς ήταν η ζωή σου εκεί;
Ακριβώς επειδή δεν είχε ζωή, αποφάσισα να το πάω κάπως έτσι. Δηλαδή, να ανοίγω μια κάμερα και να λέω δύο-τρεις μπούρδες. Είχα ανάγκη να εκφραστώ και δεν υπήρχαν τρόποι πέρα από τα πράγματα που έκανες μόνος σου, όπως ζωγραφική, μουσική και όλα αυτά.

Αν δεν κάνω λάθος, σπουδάζεις στην Καλών Τεχνών.
Ναι, είμαι στο πέμπτο έτος και δίνω για πτυχίο. Πέρασα στη Φλώρινα, εκεί σπούδασα, αλλά εδώ και έναν χρόνο μένω στην Αθήνα. Τώρα είμαι στην πτυχιακή μου, οπότε δεν χρειάζεται να είμαι εκεί συνέχεια.

Ο λόγος που δεν έκανες πολλά live events, όπως άλλοι ΥouΤubers, είναι επειδή έμενες εκεί;
Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν αυτός, αλλά θέλω, όταν ξανακάνω κάτι τέτοιο, να είναι πιο οργανωμένο από αυτά που έκανα παλιότερα, που ήταν λίγο πιο χύμα.

Tο YouTube είναι βασικό μου επάγγελμα και έχω επιλέξει να είναι αυτό.

Είσαι από τα γνωστά ονόματα του ελληνικού ΥouΤube. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που σε έκανε να ξεχωρίσεις;
Σύμφωνα με αυτά που μου λένε, πρέπει να οφείλεται στο περίεργο χιούμορ μου. Πολλές φορές μπορεί να είναι κάπως τραβηγμένο, αλλά για μένα είναι «νορμάλ». Από εκεί και πέρα είναι και το στιλ μου - εντάξει, δεν θέλω να λέω ότι τα μαλλιά μου με έκαναν να ξεχωρίσω, αλλά είναι κι αυτό ένα κομμάτι αυτού που κάνω.

Ζεις από αυτό που κάνεις;
Ναι, είναι το βασικό μου επάγγελμα και έχω επιλέξει να είναι αυτό. Επειδή, αν ασχοληθώ με κάτι άλλο, πιθανότατα, θα μου αποφέρει λιγότερα κέρδη αλλά και να μην έχω χρόνο για να ασχοληθώ με αυτό που γουστάρω. Δηλαδή, το ΥouΤube.

Κάθε εβδομάδα ανεβάζεις και νέο βίντεο, σωστά;
Ναι, κάθε Παρασκευή στις 3 ακριβώς.

Είναι αρκετά αυτά για να «βγεις» οικονομικά;
Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό αυτό που κάνω για να ζήσει κανείς. Αν συνεργαστείς όμως με χορηγούς και έχεις merchantise μπορείς να ζήσεις.

O Lynx είναι ένα απομονωμένο κομμάτι του εαυτού μου και της προσωπικότητάς μου.

Στενοχωριέσαι όταν κάποιος σε κράζει στα comments ή σου εύχεται καρκίνους και όλα αυτά τα όμορφα;
Ούτε καν. Όλα είναι θέμα αντίληψης. Τον καταλαβαίνω αυτόν τον τύπο. Κι εγώ αν ήμουν κλεισμένος σε ένα σπίτι και δεν είχα ζωή, σίγουρα θα με πονούσε αυτό το πράγμα και θα ήθελα να εκφραστώ κάπως, να ξεσπάσω και να βγάλω τη μαλακία μου προς τα έξω.

Ο Lynx είναι διαφορετικός χαρακτήρας από τον Χρήστο;
Κοίτα, δεν θα σου πω ότι είμαι έτσι στη ζωή μου. O Lynx είναι ένα απομονωμένο κομμάτι του εαυτού μου και της προσωπικότητάς μου. Το βγάζω βέβαια σε μια πιο ακραία εκδοχή του, για να είναι αποκομμένο από τα υπόλοιπα στοιχεία του χαρακτήρα μου.

Τηλεόραση θα έκανες;
Ναι, αλλά μόνο αν είχα τη δυνατότητα να προσαρμόσω την εκπομπή στα μέτρα μου. Μου έχει γίνει μια πρόταση από γνωστό κανάλι, η οποία έχει μείνει ακόμη «ανοιχτή», αλλά ψιλοβαριέμαι.

Είναι μερικά παιδάκια, πιο μικρά, που σε ακολουθούν -κάποιες φορές για πολλή ώρα- και βγάζουν κρυφά φωτογραφίες.

Πόσο σου παίρνει για να φτιάξεις ένα βίντεο;
Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μία βδομάδα. Αρχικά, πρέπει να βρω -ή να μου στείλουν- το βίντεο που θα σχολιάσω, να κάτσω να το δω δυο με τρεις φορές -που μπορεί να μιλάμε τώρα για μια εκπομπή 45 λεπτών-, να σκεφτώ αστεία που μπορώ να πω, να γράψω το κείμενο, να γυρίσω το βίντεο και να κάνω το μοντάζ, το οποίο μπορεί να μου πάρει και τέσσερις μέρες. Μπορεί να είναι Πέμπτη κι εγώ να ξενυχτάω μοντάροντας, επειδή το βίντεο πρέπει να βγει την Παρασκευή.

Σε αναγνωρίζουν στον δρόμο; 
Ναι - όποτε βγαίνω δηλαδή. Προσπαθώ πάντως να το αποφεύγω.

Τι σου λένε;
Οι περισσότεροι θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες. Υπάρχουν και κάποιοι που έρχονται, βγάζουν τη φωτογραφία χωρίς να πουν τίποτα και φεύγουν. Είναι σκαλωμένοι λίγο. Είναι λίγο creepy, ρε φίλε. Είναι μερικά παιδάκια, πιο μικρά, που σε ακολουθούν -κάποιες φορές για πολλή ώρα- και βγάζουν κρυφά φωτογραφίες. Ντρέπονται να έρθουν και να σου μιλήσουν. Προτιμούν να σε βγάλουν μόνο σου, έτσι - στο λεωφορείο ας πούμε. Εδώ στη γειτονιά μου, για παράδειγμα, είναι δύο κοριτσάκια γύρω στα 14 και οι τύπισσες με ακολουθούν συνέχεια. Κάνουμε κύκλους στα τετράγωνα για να ξεφύγουμε.

Έχεις γύρω στου 243.000 subscribers. Τους μάζεψες σιγά-σιγά ή έγινε κάποιο μεγάλο «μπαμ»;
Γίνανε πολλά «μπαμ». Γενικά, έχω μια σταθερή άνοδο και, ανά περιόδους, αν χτυπούσα κάποιο viral, μπορεί να έρχονταν και 10.000 νέοι subs σε μία εβδομάδα.

Δεν παρακολουθώ άλλους Έλληνες YouTubers, επειδή προσπαθώ να κρατάω τη δική μου αντίληψη, αλλά γενικά δίνω respect στον Κοντοπίδη.

Είναι οι ΥouΤubers το μέλλον;
Νομίζω ότι έχει περάσει η περίοδος που ήταν το μέλλον. Θεωρώ πως είναι το παρόν και σίγουρα στο μέλλον θα γίνει καλύτερο. Βέβαια, θα γίνει και λίγο χαοτικό, θα βγαίνουν δηλαδή πάρα πολλοί και ίσως να χαθούν κάποιοι που είναι πραγματικά καλοί.

Ποιοι ήταν οι ΥouΤubers που είδες και είπες: «θέλω να κάνω κι εγώ το ίδιο»;
Ο Shane Dawson και ο nigahiga.

Από Έλληνες ΥouΤubers ποιοι σου αρέσουν;
Δεν παρακολουθώ ρε φίλε, επειδή προσπαθώ να κρατάω τη δική μου αντίληψη. Aν δω κάποιον άλλον επηρεάζομαι, αλλά γενικά δίνω respect στον Κοντοπίδη.

Πώς βγήκε το παρατσούκλι «πατάτες», το οποίο έχεις προσάψει στους fans σου;
Μου είχε έρθει παλιά αυτό. Ήθελα να δημιουργήσω μια αίσθηση κοινότητας, οπότε έψαχνα ένα cool όνομα. Φαντάζομαι ότι οι πατάτες αρέσουν σε όλους και γι' αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αυτό το όνομα.

Σιγά-σιγά μπαίνει η νέα σεζόν. Ποια είναι τα σχέδιά σου για φέτος;
Αρχικά, θέλω να πάρω το πτυχίο μου κι επειδή πρέπει να κάνω μια εργασία, θα είναι κάπως παλούκι. Επίσης, θέλω να φτιάξω καινούριο στούντιο και να στήσω καλύτερα κάποιες εκπομπές, όπως το «Τι στο ?» που θα το μονιμοποιήσω. Έχω και κάποια πιο μεγάλα σχέδια, αλλά δεν θέλω να τα συζητάω επειδή αισθάνομαι πως μου φεύγει η καύλα για να τα κάνω.

Αν δεν έχετε κάνει ήδη subscribe στο κανάλι του Lynx, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

 

Πηγή: vice.com

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το