Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να καλύψει τους εργαζόμενους στη χθεσινή απεργία

banner roots

ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να καλύψει τους εργαζόμενους στη χθεσινή απεργία
13.01.2018 | 17:38

ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να καλύψει τους εργαζόμενους στη χθεσινή απεργία

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ με το οποίο χαιρετίζει τη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού στην κινητοποίηση της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου, τη στιγμή που, όπως αναφέρεται, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δεν κάλυψε τους εργαζόμενους με απεργία ή στάση εργασίας, παρά το σχετικό αίτημά του.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η ΑΔΕΔΥ Λήμνου κάνει λόγο για εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου «πριν ακόμα ψηφιστεί, απαγορεύοντας να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους τα Νομαρχιακά Τμήματα».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα της Λήμνου, που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων τους, συμμετείχαν στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση των σωματείων τους, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στο λιμάνι της Μύρινας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης της κυβέρνησης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, ζήτησε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να καλύψει με 24ωρη απεργία ή στάση εργασίας  τα πρωτοβάθμια σωματεία του νησιού την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ώστε οι εργαζόμενοι του νησιού μας στο δημόσιο να συμμετέχουν σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους των σωματείων στον ιδιωτικό τομέα, τη στιγμή που στα αιτήματα της απεργίας μπαίνει και το τοπικό αίτημα για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Όμως, η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ δεν ικανοποίησε αυτό το αίτημα για το Νομαρχιακό Τμήμα της Λήμνου, αλλά ούτε και για το Νομαρχιακό Τμήμα της Χίου, ούτε και για το Νομαρχιακό Τμήμα της Σάμου και κήρυξε στάση εργασίας μόνο για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Όπως φαίνεται, ο σκυμμένος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός , αφού αρνήθηκε την απεργία για το σύνολο του πολυνομοσχεδίου, που πλήττει μισθούς και συντάξεις, συγχωνεύει δημόσιες υπηρεσίες , βάζει τσεκούρι στα κοινωνικά και οικογενειακά επιδόματα, χτυπά το απεργιακό δικαίωμα, και, «βασιλικότερος του βασιλέως» εφαρμόζει το πολυνομοσχέδιο πριν ακόμα ψηφιστεί,  απαγορεύοντας να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους τα παραπάνω Νομαρχιακά Τμήματα.

Τους απαγορεύει δηλαδή να συμπορευτούν με τα δεκάδες συνδικάτα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα και δημόσιου τομέα, ώστε να συμβαδίσουν με το ταξικό κίνημα που δεν είναι νεροκουβαλητής και ορντινάτσα των κομμάτων του κεφαλαίου.

Να τι συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν!!  Να πώς ονειρεύονται τους εργατοϋπάλληλους!!!

Μοιραίους και άβουλους όπως οι ίδιοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα του νησιού μας:

  • Να συμμετέχουν στη στάση εργασίας στο δημόσιο τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
  • Να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν από κοινού τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του νησιού μας, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 6 μ. μ. στο λιμάνι της Μύρινας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μπει τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
  • Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
  • ΟΧΙ στη φοροληστεία. Επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά. 
  • Κάλυψη των αναγκών των σχολείων, των νοσοκομείων, των υπηρεσιών, με μόνιμους και μαζικούς διορισμούς όλων των ειδικοτήτων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων σο δημόσιο.
  • Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
  • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δείτε την απαντητική επιστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ Λήμνου.

IMG 0286

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το