Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού τίμησε τη Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου (photos)

banner roots

Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού τίμησε τη Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου (photos)
10.02.2018 | 12:30

Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού τίμησε τη Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ψυχικού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε πολίτες και φορείς του Δήμου για το έργο και την κοινωνική τους προσφορά. Μεταξύ αυτών και η λημνιακής καταγωγής συγγραφέας, η κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου – Πόθου, η οποία τιμήθηκε για την ανάδειξη των αξιών του έθνους μέσα από το συγγραφικό της έργου.

Η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook σχετικά με τη διάκριση:

Όταν, τον Οκτώβριο του 2017, ο Δήμαρχος της Λήμνου κύριος Δημήτριος Μαρινάκης, μαζί με τους συμπατριώτες μου, με τίμησαν με το μετάλλιο του Δήμου αλλά και με τη δωρεά μιας αίθουσας να στεγάσω τα βιβλία μου, είχα πει πως: Να σε τιμά ο τόπος σου είναι η μέγιστη τιμή. 
Φέτος, πριν από λίγες μέρες, με κάλεσε ο Δήμαρχος Ψυχικού Φιλοθέης κύριος Παντελής Ξυριδάκης και μου ανάγγειλε πως στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, όπου συνηθίζουν να τιμούν κάποιους συμπολίτες τους, είχαν αποφασίσει να τιμήσουν κι εμένα.
Ευθύς η σκέψη μου στον γενέθλιο τόπο μου. Όπου και αν ταξίδευα, όπου και αν ζούσα, ένιωθα πως η ψυχή μου ποτέ δεν είχε φύγει από εκεί. Και ξαφνικά συνειδητοποίησα πως στον Δήμο Ψυχικού, όπου από τύχη καλή βρέθηκα να ζω σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, έζησα τα πιο ώριμα χρόνια μου και έγραψα τα πιο μεγάλα (σε όγκο και σε αγωνία γραφής) βιβλία μου.

Και βρήκα πως είναι θαυμάσιο να σε τιμά και ο τόπος όπου έζησες τα δημιουργικά σου χρόνια, με τις χαρές και τις λύπες, με τον ασίγαστο τον ώριμο πόνο της δημιουργίας σου.

Ευχαριστώ τον κύριο Δήμαρχο Ψυχικού Φιλοθέης, τον κύριο Παντελή Ξυριδάκη, για την τιμή που μου έκανε και για τη συγκίνηση που μου έδωσε. 
Ευχαριστώ και την Αντιδήμαρχο κυρία Νέλλη Λάβδα για την προσέγγιση και για τα πολύ όμορφα λόγια που είπε.

Με κάνατε να αισθανθώ πως “τόπος μας” δεν είναι μόνον η γενέθλια γη, έστω και αν εκεί έχει μείνει η καρδιά μας μαζί με όλη την παιδική ηλικία και τους παραδείσους της. Τόπος μας είναι και η ανθρώπινη κοινότητα όπου ανήκουμε, εκεί όπου ζήσαμε και γεράσαμε “με λίγη υπομονή”, όπως θα έλεγε και ο Έλιοτ.

Φίλες και φίλοι, καμιά φορά στον βίο μας συμβαίνουν και ευχάριστα
Να είστε όλοι καλά

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel