Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οπλισμένα F16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου

banner roots

Οπλισμένα F16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου
21.02.2018 | 18:13

Οπλισμένα F16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Έξι τουρκικά F16, δύο εκ των οποίων οπλισμένα, εισήλθαν χθες στο FIR Αθηνών και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου κι ενώ στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων από ελληνικά αεροσκάφη, τα οποία παρενοχλήθηκαν.

Όπως εκτιμάται, τα τέσσερα από τα αεροσκάφη εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση και τα δύο οπλισμένα ήταν συνοδευτικά, στα πλαίσια άσκησης αεροπορικής συνεργασίας με ιπτάμενο ραντάρ που βρισκόταν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Η παραβίαση καταγράφηκε στις 19:30 και τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά, τα οποία απογειώθηκαν από τη Λήμνο, νοτιοανατολικά της Χίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τέσσερις παραβιάσεις, εφαρμόζοντας ένα σενάριο παραβιάσεων που είχαν περίπου ένα χρόνο να εφαρμόσουν.

Στην ίδια λογική λειτούργησαν οι Τούρκοι και την Καθαρά Δευτέρα όταν έστειλαν ελικόπτερο, ελικοφόρο αεροπλάνο και δύο ακταιωρούς, δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες για το λιμενικό, που προσπαθούσε να διασώσει 15 παράτυπου μετανάστες, από βάρκα που βούλιαζε.

 

Πηγή: thepressroom.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel