Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Στέφανος Κορκολής: Λίγο πριν τη «Συνάντηση» της Τετάρτης μιλάει στον FM 100 για τη Λήμνο και την τέχνη (mp3)

banner roots

Φωτογραφία: Asteris Koutoulas Φωτογραφία: Asteris Koutoulas
29.01.2018 | 20:05

Στέφανος Κορκολής: Λίγο πριν τη «Συνάντηση» της Τετάρτης μιλάει στον FM 100 για τη Λήμνο και την τέχνη (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Με τον πιο ξεχωριστό τρόπο ανοίγει η αυλαία του 1ου Μουσικοθεατρικού Φεστιβάλ Λήμνου, αφού για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μουσική «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, με τη φωνή της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.

Ο μεγάλος συνθέτης, ως πρεσβευτής της μουσικής του σπουδαιότερου εν ζωή Έλληνα μουσουργού, θα παρουσιάσει και θα αναδείξει με τον πιο λυρικό τρόπο το αριστουργηματικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη στη σκηνή του Κινηματοθέατρου «Μαρούλα» την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου εκφράζοντας τα θερμά του συναισθήματα για αυτό που επιχειρείται για πρώτη φορά στη Λήμνο, η οποία καθ’ ομολογία του ίδιου, φέρει μια τεράστια μουσική και πολιτιστική ιστορία.

Ιδιαίτερη στιγμή της συνέντευξης ήταν όταν ο μεγάλος δημιουργός άκουσε με χαρά την πρόταση της δημοσιογράφου να παρουσιάσει το νέο του έργο -πρόκειται για μελοποιημένη ποίηση Καβάφη- στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας το προσεχές καλοκαίρι. Εφόσον υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων, ο κ. Κορκολής δήλωσε με έκδηλη συγκίνηση ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει μαζί τους το ενδεχόμενο πραγμάτωσης της «εξαιρετικής» και «συγκινητικής», όπως την χαρακτήρισε, ιδέας.

Ακούστε όσα είπε.

Πληροφορίες:

Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη

Παράσταση: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, Ώρα 21.00, Κινηματοθέατρο «Μαρούλα»

Τιμές εισιτηρίων: 15€ γενική είσοδος & 13€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοχαρτοπωλείο «Κύβος», Μύρινα, Τ. 2254024250

                                       Βιλιοπωλείο «Ήφαιστος», Μούδρος, Τ. 2254071785

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310257218, 6934115555

Χορηγός επικοινωνίας: Limnos FM 100

Σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel