Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία

Υγεία

21.09.2017 | 19:25

Γράφει ο Πέτρος Κεχαγιάς

Η ημέρα της 21ης Σεπτεμβρίου είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στη Νόσο Αλτσχάιμερ (Alzheimer) ώστε να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τη Νόσο η οποία τις τελευταίες δεκαετίες πλήττει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

21.09.2017 | 16:54

«Η εξειδίκευση επάνω στη γυναικολογική ογκολογία σήμερα αντιμετωπίζει όλο το φάσμα του γυναικολογικού καρκίνου (αιδοίο, κόλπος, τράχηλος, μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες) με εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και προσφέρει τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας σε όλες τις περιπτώσεις, διασφαλίζοντας με την κατάλληλη θεραπεία και υπό προϋποθέσεις, τη διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας της γυναίκας».

18.09.2017 | 17:58

Γράφει ο Δρ. Σταύρος Τσιριγωτάκης
Χειρουργός Θυρεοειδούς και Ενδοκρινών Αδένων
www.tsirigotakis.gr

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε 35χρονη ασθενή επανεπέμβαση στο θυρεοειδή της, η οποία κρίθηκε απαραίτητη, λόγω υποτροπής. Μετά την αρχική επέμβαση για αφαίρεση του θυρεοειδή, λόγω τοξικής βρογχοκήλης, η ασθένεια της υποτροπίασε, λόγω πολύ μεγάλου υπολείμματος (θυρεοειδικός ιστός που δεν αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης επέμβασης), το οποίο και προκάλεσε νέα «έντονα» και «θορυβώδη» συμπτώματα.

18.09.2017 | 09:45

Γράφει η Φανή Λούγκλου
ΜΑ Κλινική Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος.

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ακούν και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των ενηλίκων. Σε μια προσπάθεια να κάνουν τα παιδιά να υπακούσουν, οι γονείς συχνά χρησιμοποιούν μεθόδους που έμαθαν από τους γονείς τους ή έμαθαν δοκιμάζοντας διάφορες στρατηγικές. Πολλές φορές χρησιμοποιούν μεθόδους που δεν λειτουργούν και που καταστρέφουν τη σχέση τους με το παιδί.

17.09.2017 | 15:41

Νομίζετε ότι το ελέγχετε, αλλά το άγχος σας έχει χειροτερεύσει. Το στρες εκδηλώνει συνεχώς τα συμπτώματά του, ακόμη κι όταν πιστεύετε ότι δεν είστε και τόσο αγχωμένη. Αναγνωρίστε τα σημάδια και δείτε πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

14.09.2017 | 16:35

Παρόλο που η συχνότητα εμφάνισης ανδρικού καρκίνου του μαστού είναι 1 άνδρας σε κάθε 100 γυναίκες που νοσούν, εντούτοις η πρόγνωση είναι δυσχερέστερη απ’ ότι σε μία γυναίκα, επειδή οι άνδρες μη γνωρίζοντας ότι και αυτοί μπορούν να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, καθυστερούν να επισκεφθούν ειδικό και να προβούν στις απαραίτητες διαγνωστικές απεικονιστικές εξετάσεις.  

13.09.2017 | 16:50

«Η γυναικεία μοναδικότητα, πέραν από την αναγνώρισή της από κάθε άνδρα, πρέπει να αναγνωρίζεται πρωτίστως από την ίδια τη γυναίκα, η οποία οφείλει στον εαυτό της τη συστηματική φροντίδα της γυναικολογικής της υγείας».

10.09.2017 | 15:37

Γράφει η Φανή Λούγκλου

Κλινική Παιδοψυχολόγος, ΜΑ – Παιδαγωγός

Η προσαρμογή στο σχολείο είναι μια διαδικασία που ταλαιπωρεί αρκετούς γονείς και παιδιά.  Ακόμα κι αυτά που αρχίζουν με ενθουσιασμό, στην πορεία ξεκινούν τη μέρα τους με κλάμα, παραπονιούνται ότι πονά το στομάχι τους, κοιμούνται ανήσυχα και κάνουν την πρωινή ρουτίνα δύσκολη.  Δεν το κάνουν επίτηδες! 

09.09.2017 | 13:30

Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής, Γιάννης Ξηντάρας (www.xidaras.gr)

Η καθημερινή ζωή του καθενός: μία ολόκληρη ιστορία! Ο καθένας “κουβαλάει τον δικό του σταυρό” θα πει κανείς - αλλά και ότι ο καθένας είναι μοναδικός, ανυπέρβλητος!

09.09.2017 | 12:53

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας
Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών το Β΄ Σάββατο του Σεπτεμβρίου

 

gunaika banner new

youtube channel

Ποια η άποψη σας για τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα περί των 600 δις;

Τον πιστεύω, ισχύουν οι ισχυρισμοί του(4.2%)
Δεν τον πιστεύω, είναι όλα ψέματα(95.8%)
Δεν τον γνωρίζω(0%)
Συνολικές ψήφοι: 24
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Φεβρουαρίου 10, 2017