Το Βίντεο της ημέρας

Ένα υπέροχο βίντεο στη προσωπική τους σελίδα στο Vimeo ανέβασε η Sunchaser Pictures με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στη φωτορύπανση.

Κοιτάζοντας τα αστέρια στον ουρανό μπορείς να κατανοήσεις πόσο μικρή είναι η γη σε σχέση με το σύμπαν. Όποιος από εμάς όμως έχει την κακή τύχη να ζει σε μεγαλούπολη δυσκολεύεται να δει τα αστέρια στον ουρανό. Το πιο κάτω βίντεο που δημιουργήθηκε από τους Gavin Heffernan και τον Harun Mehmedinovic και θέλουν να μας ευαισθητοποιήσουν για την φωτορύπανση.

Η φωτορύπανση αποτελεί πάντως ιδιαίτερο πρόβλημα για τους αστρονόμους και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους σήμερα τα μεγάλα αστεροσκοπεία χτίζονται σε απομονωμένες τοποθεσίες, μακριά από πόλεις και μεγάλους οικισμούς.

Στην Πάτρα… δεν μας βλέπουν, είναι μίλια μπροστά. Όπου κι αν βρίσκονται μπορούν να παραγγείλουν τον καφέ τους κι εκείνος έρχεται με ένα drone!

Απολαμβάνεις τη βόλτα σου κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό και το «πρόσωπο» ζητάει καφεδάκι; Αν ζεις στην Πάτρα τότε μπορείς να το παίξεις μούρη κι ο καφές θα έρθει στο λεπτό ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο… παγκάκι!

Ένας ιδιοκτήτης καφέ έβαλε στο παιχνίδι της διανομής τα drones και το delivery έρχεται ουρανοκατέβατα!

Πηγή

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης Raul Lemesoff από το Μπουένος Άιρες είχε μια καταπληκτική όσο και φανταχτερή ιδέα για να μοιράσει βιβλία στους κατοίκους της αργεντίνικης πρωτεύουσας: Πήρε ένα Ford Falcon του 1979 και το μετέτρεψε σε ένα ιδιαίτερο τανκ που δεν σκορπά το θάνατο αλλά την γνώση!

Ο ίδιος τριγυρνά στους δρόμους της πόλης και χαρίζει κάθε εβδομάδα σχεδόν 900 βιβλία σε μικρούς και μεγάλους. Μοναδική προϋπόθεση; Να του υποσχεθούν ότι θα τα διαβάσουν!

Ο κύκλος της ζωής μέσα από μια μιρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων. Την ταινία αυτή την αφιέρωσε ο σκηνοθέτης στους γονείς του, και εμείς στους γονείς όλου του κόσμου.

Η ιστορία αναφέρεται στους γονείς και πως στηρίζουν τα παιδιά τους ώστε να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Δεν έχουν σημασία τόσο τα γεγονότα, οι γονείς θα είναι πάντα σε αναμονή για τα παιδιά τους, θα είναι πάντα εκεί όπως ακριβώς το φως του φάρου για τα καράβια.

Φωλιασμένο σε μια κοιλάδα, 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Χίου, το μεσαιωνικό χωριό στέκεται ακόμα πίσω από την καλά διατηρημένη πόλη. Η Βέσσα είναι παλαιός, μεσαιωνικός οικισμός, ένα χαρακτηριστικό χωριό-κάστρο ("κατσοχώρι"), με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, στενούς δρόμους, σφιχτή ρυμοτομία και ψηλά στενομέτωπα κτίρια που θυμίζουν πύργους.

Είναι εξολοκλήρου πετρόχτιστο και περπτώντας το θα δείτε μεγάλα και περιποιημένα σπίτια, που πιθανώς κτίστικαν από έυπορους μετανάστες αλλά και αρκετά μισοερειπωμένα και ακατοίκητα σπίτια. Εκκλησίες του χωριού είναι η Παναγιά, ο Άγιος Δημήτριος και η Παναγιά η Πετρόυσενα, που σύμφωνα με τους ντόπιους είναι η αρχαιότερη εκκλησία της Χίου.

Πηγή

Ο Dritan Αlsela είναι barista και διατηρεί ένα Καφέ στην Γερμανία. Ο ίδιος έχει πάει τον καφέ σε.. άλλο επίπεδο!

Τα λόγια είναι περιττά.. δείτε το βίντεο!

Το τραγούδι Despacito που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, επέλαξαν οι αρτίστες του πάγου, Aleksandra Stepanova και ivan Bukin να παρουσιάσουν στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα της Φινλανδιας.

Μια εκπληκτική χορογραφία που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια views στο Youtube. Αξίζει να τη δείτε!

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε φοβερά σχέδια και κόλπα με απλό χαρτί εκτύπωσης! Για όσους ενδιαφέρονται πέρα από να τα δούν, να τα υλοποιήσουν, μπορούν να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο του βίντεο στο youtube όπου ο χρήστης δίνει προς download τα σχέδια για τις κατασκευές ;)

Αυτά τα έργα είναι μέρος ενός χαοτικού συνδυασμού που παρατηρώντας στο παρακάτω βίντεο, το χρώμα πέφτει με απίστευτη ακρίβεια και ίδια ποσότητα αρκετές φορές. Το αποτέλεσμα; Απλά φοβερό!

Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Dave Kaufman.

Σ’ αυτό το μικρό χωριό του Καναδά, στο Lark Harbour στο Newfoundland, έχει παρατηρηθεί αυτό το ιδιότυπο φαινόμενο, όπου η φύση έχει επιλέξει να μας εκπλήξει για μία ακόμα φορά με το τι μπορεί και διαλέγει να κάνει, μην υπακούοντας εκ πρώτης, σε κάποιον από τους γνωστούς της νόμους.

Βέβαια πρόκειται για κάποιο χαμηλό βαρομετρικό το οποίο δημιουργεί το συγκεκριμένο μικρο-κλίμα στην περιοχή και κρατά πολύ χαμηλά, πολλούς υδρατμούς οι οποίοι δημιουργούν αυτή την απόκοσμη και κάπως τρομακτική εκ πρώτης όψεως, ομίχλη.

Αν χρειαζόταν δηλαδή να διασχίσουμε αυτό τον δρόμο του Καναδά και βρισκόμασταν αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο, ίσως και να σταματούσαμε το αυτοκίνητο στην άκρη μη μπορώντας να αντιληφθούμε τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει. Ακόμη κι αν μας έλεγαν κάποιοι ότι δε συμβαίνει τίποτα το ανησυχητικό, μάλλον σιγά σιγά, με ιδιαίτερη επιφύλαξη, θα πλησιάζαμε αυτό τον τεράστιο συννεφένιο καταρράκτη…

Το φαινόμενο έβγαλε στη δημοσιότητα η «Scientific Community», σελίδα του facebook.

Πηγή

 

Ποια η άποψη σας για τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα περί των 600 δις;

Τον πιστεύω, ισχύουν οι ισχυρισμοί του(4.2%)
Δεν τον πιστεύω, είναι όλα ψέματα(95.8%)
Δεν τον γνωρίζω(0%)
Συνολικές ψήφοι: 24
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Φεβρουαρίου 10, 2017