Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Η χώρα συνέχεια σε κίνδυνο και οι αριθμοί καλύτεροι από τους πολίτες

banner roots

Η χώρα συνέχεια σε κίνδυνο και οι αριθμοί καλύτεροι από τους πολίτες
05.04.2016 | 17:12

Η χώρα συνέχεια σε κίνδυνο και οι αριθμοί καλύτεροι από τους πολίτες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Μια Ευρωπαϊκή ένωση η οποία βρίσκεται σε παράνοια, σε συνεχιζόμενη σήψη, ενώ το δίκαιο είναι πάντα με τους οικονομικά ισχυρούς.

Η πολύ δημοκρατία ξεφτιλίζεται μέσα και έξω από τα κοινοβούλια και η αλληλεγγύη των λαών γίνεται κοροϊδία, μνημονιακη επιτήρηση, σκλαβιά, υποσχέσεις, λιτότητα, διαβίωση με αυστηρούς κανόνες ιδρυματικού χαρακτήρα, με προγράμματα διάσωσης, ενώ η χώρα μας βρίσκεται συνέχεια σε κίνδυνο, με οικονομικό μαρασμό, με ανεργία, με διαφθορά, σε απομόνωση, οι δε πολίτες σε μεγάλο ποσοστό σε μακροχρόνια φτώχεια, ενώ ζούμε σε ένα περιβάλλον με ένα τεράστιο εφιαλτικό προσφυγικό πρόβλημα και με απρόσμενες σε καιρό ειρήνης τρομοκρατικές ενέργειες στη καρδιά της Μεταλλαγμένης Ευρωπαϊκής ένωσης.

Για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή ένωση ήταν και είναι η ιερά αγελάδα όπως λένε με το σοβαρό και μεστό λόγο τους οι περισσότεροι παλιοί και νέοι μνημονιακοί πολιτικοί μας η οποία Ένωση μας τοκίζει χρήματα και επομένως κάνουν κουμάντο στη χώρα ορισμένοι υπάλληλοι, όπως τους λένε ''οι θεσμοί'' από τους εταίρους δανειστές μας τους οποίους αποκαλούμε αξιωματούχους... οι οποίοι σαν παράνομα ζευγάρια συναντιόνται και διαβουλεύονται για την αξιολόγηση των επιδόσεων μας στα πολυτελή ξενοδοχεία... με τους υπουργού μας για το κάλο του λάου και της Πατρίδας Νομίζεις ότι παίζουν στα ζάρια τα οικονομικά της χώρας. Αυτοί, ανεβοκατεβάζουν τους δείκτες, τους συντελεστές της φορολογίας και τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων, τις οποίες έκοψαν και θα ξανά κόψουν... δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες μόνο οι αριθμοί θέλουν ασφάλεια για τα δανεικά τους, διαβουλεύονται ώστε να μας καθορίζουν πόσα χρόνια θα ζούμε, τι θα τρώμε, τι φάρμακα θα παίρνουμε, σε πόσα δωμάτια πρέπει να μένουμε εάν θα έχουμε χρόνο για διακοπές, ως και τι γάλα θα πρέπει να πίνουμε.

Για μένα όλη αυτή η διαβούλευση ασφαλώς είναι δικτατορία της μεταλλαγμένης Δημοκρατίας εις την οποία κάθε κυβέρνηση τα έξη τελευταία χρόνια τώρα υποκλίνεται και από δεξιά και από αριστερά στους εταίρους δανειστές μας. Ενώ η αντιπολίτευση χωρίς ίχνος ντροπής η οποία οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και συνέχεια σε κίνδυνο η οποία τσάκισε μισθούς συντάξεις και έκλεισε σπίτια και μαγαζιά, αυτοκτόνησαν πολίτες, θέλει να μας ξανά σώσει, ενώ το μόνο που κατόρθωσε είναι να μας φέρει την πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση ώστε και δυο μαζί πολιτικώς ανίκανοι φανφαρόνοι, να μας τελειώσουν ως πολίτες. Είναι θέατρο του παραλόγου τραγωδίας και κωμωδίας μαζί να τους βλέπεις στη βουλή άλλα και στη τηλε διακυβέρνηση της χώρας στα κανάλια αυτούς τους χθεσινούς σωτήρες δεξιό- σοσιαλιστές της καταστροφής της διαφθοράς και του ρουσφετιού να κατηγορούν τους σημερινούς σωτήρες αριστερό- καπιταλιστές, ως συκοφάντες ψεύτες πολιτικούς απατεώνες της αβεβαιότητας του αδιεξόδου και της ταχύ καταστροφής της χώρας, και να αποκαλούν τον Τσιμπρα ως τον χειρότερο πρωθυπουργό από τους προηγούμενους ανίκανους και άχρηστους... να περιμένουμε εμείς οι πολίτες λύτρωση και σωτηρία από αυτούς τους γελωτοποιούς της πολιτικής.

Η Χώρα μας είναι σε κατάσταση πανικού υποδουλωμένη στους δανειστές χωρίς πολιτικό λόγο, άβουλη, παραπαίουσα μέσα στη μνημονιακη της τοξική εξάρτηση, βαθειά τραυματισμένη με έλλειμμα σοβαρότητας και αξιοπιστίας από το πελατειακό και ρουσφετολογικό πολιτικό παρελθόν της, και το κυνήγι της εξουσίας με εικόνες οικονομικής σκλαβιάς, πολιτικής παθογένειας και παρακμής, φοροδιαφυγή, διαφθορά και σκάνδαλα κοινωνικής ασφυξίας, στοιχεία και γεγονότα τα οποία επικαλούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και μέσα σε αυτό το βρώμικο περιβάλλον ζουν οι πολίτες στη φτώχεια και τη δυστυχία. Τέλος το προσφυγικό με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες γίνεται πρόβλημα με πολλές προεκτάσεις το οποίο χρειάζεται λύση και από τους εταίρους και συμμάχους οι οποίοι μας αδειάζουν και μας εκβιάζουν συνεχώς όπως έκαναν και κάνουν ιστορικά μέχρι και σήμερα αυτοί οι σύμμαχοι μας.

Τέλος στη χώρα υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα με πολιτικό προσωπικό με υπερτροφικό εγωισμό παθολογικό χωρίς ιδεολογία το οποίο καθημερινά γελοιοποιείτε γιατί είναι αναξιόπιστο είναι γιατί οι παλιοί νομίζουν ότι έγιναν νέοι και οι αριστεροί πρώτη φορά έγιναν αριστεροί της δεξιάς, ώστε να μην γνωρίζουν οι πολίτες τι είναι ΔΕΞΙΑ και τι είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Επομένως αυτοί οι πολιτικοί όταν φυσάει βοριάς νομίζουν ότι είναι νοτιά... ενώ η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης παρουσιάζει εικόνα εμφυλίου η οποία διαχέεται στη κοινωνία και είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας.
Πολλές φορές γίνεται επίσης αντιληπτό ότι ορισμένοι από τους δημοσιογράφους σε ορισμένα κανάλια δεν αντέχονται να τους βλέπεις και κυρίως να τους ακούς είναι ποιο πολιτικοποιημένοι και κομματικοποιημένοι ακόμα και από τα κόμματα της ΒΟΥΛΗΣ δεν κάνουν κριτική παράγουν τρόμο, φόβο, απαισιοδοξία καταστροφή συνεχή κίνδυνο πανικό, τηλέ αηδία υπερβάλουν εις επιχειρήματα τους ακόμα και από αυτούς τους υπουργούς της κυβέρνησης και πολλοί από τους αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους είναι λεκτικά αναιδείς ειρωνικοί γελοίοι διασκεδαστικοί θεατρίνοι και κενού περιεχομένου, ένας λόγος προπαγάνδας και πολιτικής κακοήθειας είναι πιο σκληροί ακόμα και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εμείς οι πολίτες τι να πιστέψουμε αφού ο ένας αποκαλεί τον άλλον ψεύτη απατεώνα προδότη λαμόγιο λαοπλάνο διαπλεκόμενο αυτό το ακούμε και βλέπουμε στη βουλή όπου πολλές φορές θυμίζει χοιροστάσιο ΕΤΣΙ οι πολιτικοί βόθροι και από τις δυο μεριές έχουν πλημμυρίσει πνίγουν τη Δημοκρατία και η δυσοσμία των πολιτικών βοθρολυμάτων καθημερινά μας κατακλύζει ακόμη και στη τηλεόραση. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις στα τηλέ- κοινοβούλια κάθε μέρα εκπρόσωπους των κομμάτων όπως λέμε εξουσίας οι οποίοι χωρίς σεβασμό προς το τηλεοπτικό κοινό να ανταλλάσσουν θέσεις και απόψεις των κομμάτων τους παράγοντας φθόνο μίσος ανοησίες και αηδία για εμάς τους περισσότερους πολίτες οι οποίοι καταρρέουν... περιμένοντας την αξιολόγηση για το μέλλον μας... και τη σταθερότητα των αριθμών.

Μάρτιος 2016

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το