Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Δύσκολες αλήθειες, εύκολα ψέματα με γραβάτες ή χωρίς

banner roots

Δύσκολες αλήθειες, εύκολα ψέματα με γραβάτες ή χωρίς
19.12.2019 | 19:00

Δύσκολες αλήθειες, εύκολα ψέματα με γραβάτες ή χωρίς

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Μέσα στην καταιγίδα της αντιπαράθεσης του πολιτικού λόγου και διάλογου, του δικομματισμού, της πολιτικής ρητορικής, της υπερβολής και της ανευθυνότητας μεταξύ λόγων και έργων, είναι δύσκολο οι πολίτες να κατανοήσουν τον κάθε προϋπολογισμό του κράτους από την εκάστοτε κυβέρνηση και να ξεχωρίσουν ποιες είναι οι αλήθειες, ποια είναι τα ψέματα από τις πολιτικές υποσχέσεις και τα πολιτικά πρόγραμματα, τα οποία ακούμε καθημερινά από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και τους άλλους μικρούς φιλόδοξους και περίεργους κομματάρχες, αλλά και από τα πολιτικά κομματικά δημοσιογραφικά φερέφωνα που σιχαίνεσαι από το πρωί να ακούς και κυρίως καθημερινά να διαβάζεις και να βλέπεις στα κανάλια... ενώ τα πάνελ είναι για γέλια τις περισσότερες φορές ώστε να υποβαθμίζεται και να γελοιοποιείται το δημοκρατικό αγαθό της πληροφόρησης.

Μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ότι όσο λιγότερο μιλάνε πολιτικοί και δημοσιογράφοι, τόσο το μεγαλείο της Δημοκρατία είναι πιο σημαντικό για τη κοινωνία Είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός το 2014 δικαιολογώντας τα λάθη και τη πολιτική βαρβαρότητα του μνημονίου κατά των πολιτών τα οποία είχε κάνει τότε η συγκυβέρνηση έλεγε ότι αντιλαμβάνεται ότι είχε διαλύσει τη μικρή και τη μεσαία κοινωνική τάξη .Επομένως αφού υπάρχει συνέχεια στο κράτος το ίδιο επανέλαβαν και από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα Άρα ποιος πιστεύει τώρα ότι η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα λύσει το πρόβλημα με τα θαύματα και λόγια ή με τα πρωτοποριακά προγράμματα το επιτελικό ψηφιακό κράτος και μάλιστα σε Βάθος χρόνου...με τους πολλούς επενδυτές.με τις πολλές δουλειές και βλέποντας ...και κάνοντας ...άκουσον ..άκουσον ασφαλώς με βάση τι δημοσιονομικό χώρο θα έχουμε , λες και ο λαός γνωρίζει τι είναι αυτό.

Επομένως εγώ ως ενεργός πολίτης και μετά από 50 χρόνια εργασίας είμαι σήμερα ένας συνταξιούχος που από αυτές τις πολιτικές είμαι διαλυμένος απαξιωμένος ηθικά κοινωνικά και οικονομικά και μάλιστα σκλάβος σε μια δημοκρατία των λίγων και όχι των πολλών. Άρα,διερωτώμαι τι μας έλεγε ο τότε ,και τι μας λέει ο πρωθυπουργός σήμερα !!! Αλήθειες ή ψέματα ?Όλα αυτά μέσα στην μνημονιακή πολιτική την οποία εφαρμόζουν μέσα ή έξω από το μνημόνιο που ψηφίσανε όλοι μαζί για να μας σώσουν ενω η διοίκηση της χώρας γίνεται με εντολές από τους εταίρους μας .Πάντως το μεγάλο αντιπολιτευτικό επιχείρημα ,ο σοβαρός λόγος και η αντιπαράθεση μέσα στο κοινοβούλιο και τη Τηλεόραση εντυπωσιάζει και κυρίως διασκεδάζει αλλά και εκνευρίζει τους πολίτες είναι αυτό που ακούγεται ..., ότι κάποιοι κλέβουν Δημόσιο χρήμα και το λένε επίσημα και .....ψάχνουν να το βρούνε με εξεταστικές επιτροπές για τα μάτια του κόσμου... ...ενώ διατηρούμε ως χώρα σημαντικό τίτλο ,κατέχοντας διακριτή θέση μέσα στις χώρες με τη μεγάλη διαφθορά όπως έλεγε ο νυν πρωθυπουργός Τέλος με εντυπωσιάζει το αξιοπρεπές ήθος και ύφος των πολιτικών αρχηγών να λέει ο ένας τον άλλον ότι ‘’είσαι ψεύτης κλεφτής ‘και τώρα με το καινούργιο πολιτικό καλολογικό επίθετο το ’είσαι αδιάβαστος !!’ Αυτός ο πολιτικός λόγος άλλους ενθουσιάζει και άλλους απογοητεύει εγώ πάντως ντρέπομαι και λυπούμε.

Θεωρώ ότι αυτή είναι δημοκρατία της αλητείας που διαχέεται και μεταξύ των βουλευτών με γραβάτα η χωρίς γραβάτα με καθαρά ή λερωμένα πουκάμισα Γενικά ,είναι προσβολή στη κοινωνία με τους πολίτες δημοκρατικά φτωχοποιημενους με οικογενειακά αδιέξοδα, απογοητευμένους , φτωχούς ,και κυνηγημένους από την εφορία με ένα πολιτικό σύστημα με τα πολλά σκάνδαλα και τους πολλούς ψεύτες και μεγάλο φοροφυγάδες ενώ κυνηγάνε αυτούς που πια δεν έχουν εισόδημα Έμενα το συνταξιούχο με σύνταξη 60% κάτω με κυνηγάνε οι εισπρακτικές εταιρείες με θράσος γιατί είμαι εγγυητής στο παιδί μου και μου δεσμεύουν τη πιστωτική κάρτα γιατί η οφειλή είναι η δόση των 100 και όχι των εκατομμυρίων που διαγράφουν...... Αυτό είναι ίδιο του πολιτικού συστήματος με μεταλλαγμένες ιδεολογίες και τις απίθανες πολιτικές μεταγραφές στη μεταλλαγμένη Δημοκρατία μας Έτσι η κάθε κυβέρνηση λέει ότι οι προηγούμενοι έλεγαν ψέματα αφήνοντάς καμένη γη και άδεια ταμεία ...τώρα άφησαν μαξιλάρι με ευρώ..... Επομένως η Δημοκρατία σήμερα είναι της φτώχειας και της μισό καμένης γης για το λαό ... και όχι για τους πολιτικούς μας οι οποίοι αλληλοξεφτιλίζονται στη βουλή και κυρίως στη τηλεόραση με τους γελοίους μεταξύ διαλόγους με βασικό στοιχείο την ατέλειωτη μπουρδολογία των υποσχέσεων των ύβρεων και της απαξίωσης της προσωπικότητας των λεγομένων πολιτικών ανδρών ...οι οποίοι αποτελούν το κοινοβούλιο και τους οποίους εμείς ψηφίζουμε.

Αρκετοί από αυτούς άνδρες και γυναίκες ξεχωρίζουν από προεκλογικά με τις καθημερινές εμφανίσεις στη τηλεόραση ,γιατί διαθέτουν ειδικά προσόντα και ιδιόρρυθμους χαρακτήρες ,με ξεχωριστές ικανότητες ,όπως κομματικό πάθος ,είναι αγενείς ,συνήθως με υπερτροφικό εγωισμό ,φιλοδοξία, πολυγνωσία ,θρασύτητα , αναίδεια, ,επιθετικότητα ,κομματισμό , είναι είρωνες ,αλαζόνες εκδικητικοί ,λαϊκιστές υπερόπτες ερειστικοί με υπερβολή ,και απαξιωτική διάθεση ,ενώ δύσκολα διακρίνεις όταν συζητούν κάθε μέρα στη Τηλεόραση την αλήθεια από το ψέμα, και την σοβαρότητα από την αναίδεια και τη φαντασία από την ανοησία Κεντρική ιδέα του πολιτικού διαλόγου είναι ότι η αντιπολίτευση λέει‘’η κυβέρνηση έφερε τη καταστροφή τη διάλυση της χώρας Ενώ κυβέρνηση λέει ότι η αντιπολίτευση θα μας καταστρέψει με τη θεωρία της πολιτικής ....που θα εφαρμόσει ενώ δεν υπάρχει πουθενά συνεννόηση ...μεταξύ των κομμάτων ούτε στα εθνικά προβλήματα Έτσι πήγαμε από την αριστερό σοσιαλιστική καταστροφή ......στη δεξιό φιλελεύθερη καταστροφή.

Επομένως χαρακτηριστική εικόνα της κοινωνίας μας είναι η Βουλή Άρα και εμείς οι πολίτες είμαστε συνένοχοι και άξιοι της μοίρας μας Τέλος εμείς θα κρίνουμε αυτό το πολιτικό σύστημα ,ασφαλώς εκ των αποτελεσμάτων τα οποία τις περισσότερες φόρες διαχρονικά δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα,Διότι οι ιδεολόγοι της πλάκας πολιτικοί άλλα λένε προεκλογικά ,άλλα μετεκλογικά άλλα σκέπτονται και άλλα τους λένε να κάνουν οι θεσμοί οι επενδυτές ....και οι αγορές !! Αυτές λοιπόν οι αγορές μόλις άκουσαν ότι τώρα είναι ο Μητσοτάκης, έγιναν θαύματα το χρηματιστήριο ταχέως ανεβαίνει ,και υπάρχει συνωστισμός στα σύνορα από επενδυτές για να έλθουν να μας ανεβάσουν ως κράτος με πολλές .με δουλείες '! δουλείες ! δουλείες πολύ καλές !! χαμηλή φορολογία, καλούς μισθούς ...με χαμηλό Φ,Π,Α άλλα αυξάνονται οι τιμές των αγαθών .Ενώ εμείς οι συνταξιούχοι όπως έλεγε πολιτικός του ΠΑΣΟΚ τρώμε το ψωμί που ζυμώνει η μάνα του γιατί δεν πεθαίνουμε πιο γρήγορα !! Η χυδαιότητα και ο παραλογισμός στο μεγαλείο του Αυτός ο επαγγελματίας πολιτικός θέλει να μας ξανά σώσει....αφού τώρα δεν καταλαβαίνει το ΠΑΣΟΚ ....ότι σειρά έχει ο Μητσοτάκης.

Φαίνεται ότι στη σημερινή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και γενικότερα στο πολιτικό μας σύστημα είναι όλοι τους ένα σπάνιο πολιτικό γονίδιο και ίσως δεν έχουν επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και τις φτωχογειτονιές ,γιατί αποδεικνύεται ότι στη κυβέρνηση λένε από παλιά μόνο δύσκολες αλήθειες όπως έλεγε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και δύσκολα φθάνουν στο λαό , ενώ κάνουν μόνο καλές πράξεις Έτσι εγώ ο συνταξιούχος πολίτης από τις δύσκολες αλήθειες και τις σωτήριες πράξεις της τωρινής αλλά και των προηγουμένων κυβερνήσεων έχω οικογενειακώς καταστραφεί και νιώθω ρίγη εθνικής .και απέραντης απογοήτευσης.

Δεκέμβριος 2019

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel