Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ενόψει της 25ης Μαρτίου

the roots web banners 06

Ενόψει της 25ης Μαρτίου
16.03.2020 | 18:56

Ενόψει της 25ης Μαρτίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Κ. Σκούρας, εκπαιδευτικός

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει. Φέτος μάλιστα που δεν θα έχουμε παρελάσεις, καλό είναι να κάνουμε έναν εθνικό απολογισμό και συγχρόνως ένα αναστοχασμό. Στις 15 Μαρτίου 1838 καθιερώθηκε ο εορτασμός της έναρξης της Ελληνικής επανάστασης από το βασιλιά Όθωνα.

Αν και ιστορικά τη μέρα αυτή δεν είναι η αρχή της επανάστασης, ορίστηκε για να συμπέσει με τον εορτασμό της θρησκευτικής γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πως ήταν οι Έλληνες την περίοδο εκείνη; Γιατί επαναστάτησαν; Τι έγινε κατά τη διάρκεια της επανάστασης; Πώς δημιουργήθηκε το πρώτο Ελληνικό κράτος; Πως κατάφερε να φτάσει στα σημερινά του σύνορα; Ποιο είναι το μέλλον του;

Τέτοια και άλλα επιμέρους ερωτήματα ας μας απασχολήσουν αυτές τις μέρες που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σε πολλά μέτωπα. Η αυτογνωσία είναι η μεγαλύτερη δύναμη.

Μαζί με όλα όμως καλό είναι να βλέπουμε και τη ζωή και τη δράση των πρωταγωνιστών. Και θα σας προτείνω ασφαλώς να γνωρίσουμε τη μεγάλη φυσιογνωμία της επανάστασης το Γεώργιο Καραϊσκάκη. Μαχητικός, ηγέτης, οξυδερκής. Με τις αδυναμίες και τα λάθη του όπως όλοι μας.

Περισσότερα: https://www.sansimera.gr/biographies/1259

Karaiskakis karditsa

Ο Καραϊσκάκης έφιππος στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel