Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Μανώλης Γλέζος: Αποστροφή, απογοήτευση και θλίψη

banner roots

Μανώλης Γλέζος: Αποστροφή, απογοήτευση και θλίψη
02.04.2020 | 19:06

Μανώλης Γλέζος: Αποστροφή, απογοήτευση και θλίψη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Κώστας Σκούρας, εκπαιδευτικός

Ένας ωραίος διδακτικός μύθος

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος; Ε, και; 98 χρονών ήταν. Κοιτάξτε στο πρωτοσέλιδό μας εκεί κάτω αριστερά και θα το βρείτε, αρκεί να μεγαλώσετε λίγο τα γράμματα. Για τους αγώνες του, τις θυσίες του, την προσφορά του στο αριστερό κίνημα, το συγγραφικό του έργο, τη δράση του σαν βουλευτής και Ευρωβουλευτής... θα τα βρείτε στον ΑΣΤΙΚΟ Τύπο!!

glezos riz

1-4-2020

glezos efim

1-4-2020

Εμείς όμως... Άτεγκτοι και στο θάνατο. Ασυμβίβαστοι και με τους νεκρούς. Εκδικητικοί ακόμα και στους αδερφούς. Ας κάνει φράξια με τον Κύρκο, και τον Άρη Βελουχιώτη σε κάποια γωνιά της κόλασης. Εμείς εδώ θα είμαστε. Ίσως σε εβδομήντα και κάτι χρόνια τον αποκαταστήσουμε κι αυτόν, και του αφιερώσουμε κάποιο από τα καλοκαιρινά μας φεστιβάλ.

ΔΙΠΛΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ

Για μας όμως που δεν βάζουμε την ιστορία και τους πρωταγωνιστές της στα τεφτέρια των κομματικών μαγαζιών, η ζωή και η δράση του Μανώλη Γλέζου ήταν ένας ωραίος διδακτικός μύθος. Έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες. Μας έδειξε τι σημαίνει άνθρωπος και ότι η ζωή είναι φτωχή χωρίς τους κοινωνικούς αγώνες για ιδανικά και αξίες. Μακάρι να γινόταν το πρότυπο για κάθε νέο, να γινόταν σύμβολο για όλους τους ανυπόταχτους ανθρώπους απανταχού της γης. Ήταν ο θρύλος, ο φάρος, ο άγιος για κάθε αριστερό, ο άνθρωπος που σου δίνει αξία όταν πορεύεσαι δίπλα του.

Αθάνατος, αξέχαστος και αγαπημένος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel