the roots web banners 06

Η Διατροφική συμβουλή της ημέρας

20.03.2014 | 08:25

 Το ταχίνι, έχοντας ως πρώτη ύλη το σουσάμι, αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο με υψηλής βιολογικής αξίας φυτική πρωτεΐνη.

19.03.2014 | 09:32

 Τα στρείδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των ιστών, συμβάλλει στη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην όραση.

18.03.2014 | 09:05

 Η προτίμηση για τις αλμυρές γεύσεις δεν είναι έμφυτη αλλά επίκτητη. Όταν κάποιος σταδιακά μειώσει το αλάτι στη διατροφή του, μειώνεται κατ’ επέκταση και η επιθυμία του για τις αλμυρές γεύσεις.  

17.03.2014 | 08:45

 Η δίψα είναι καθυστερημένος δείκτης αφυδάτωσης και δεν αποτελεί καλή ένδειξη για τις ανάγκες του σώματος σε υγρά. Δεν πρέπει να περιμένετε να νιώσετε διψασμένοι για να πιείτε κάποιο υγρό, πρέπει να ενυδατώνεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

15.03.2014 | 09:44

 Τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος είναι πολύτιμα για όλους, όχι μόνο για τα παιδιά.

14.03.2014 | 08:30

Ο ταραμάς είναι πλούσιος σε φώσφορο, κάλιο αλλά και νάτριο, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται η μεγάλη κατανάλωσή του από άτομα με πρόβλημα υπέρτασης.

13.03.2014 | 08:40

 Ο αστακός θεωρείται ο βασιλιάς των οστρακοειδών. Αποτελεί καλή πηγή καλίου, σεληνίου, βιταμίνης Β12 και ψευδαργύρου.

12.03.2014 | 08:09

 Ο χαλβάς παρασκευάζεται με βασικά υλικά το ταχίνι και μια γλυκαντική ουσία που συνήθως είναι σιρόπι ζάχαρης, και σπανιότερα φρουκτόζη, μέλι ή χαρουπόμελο (ή συνδυασμό των παραπάνω).

11.03.2014 | 08:50

 H νηστεία επιδρά ευεργετικά στην υγεία μας, αφού μας παρέχει φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες από φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ελαιόλαδο που καταναλώνουμε αυτή την περίοδο.

10.03.2014 | 09:05

Μύθος. Όπως έχω πολλές φορές τονίσει, κανένα τρόφιμο δεν παχαίνει από μόνο του.

stenos400x400

Digilust banner