Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Η διατροφική συμβουλή της ημέρας>>Γιατί τις πρώτες βδομάδες χάνουμε περισσότερα κιλά;
Γιατί τις πρώτες βδομάδες χάνουμε περισσότερα κιλά;
12.06.2018 | 07:20

Γιατί τις πρώτες βδομάδες χάνουμε περισσότερα κιλά;

Συντάκτρια:  Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Όταν είμαστε σε αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας, δηλαδή καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι προσλαμβάνουμε, χάνουμε βάρος.

Στην αρχή θα έχετε παρατηρήσει πως τα κιλά φεύγουν πιο γρήγορα, ενώ καθώς περνάνε οι βδομάδες όχι και τόσο εύκολα. Που μπορεί να οφείλεται όμως αυτό;; Όταν στο σώμα δεν παρέχετε την ενέργεια που χρειάζεται, αυτό χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια, έτσι το σώμα απελευθερώνει γλυκογόνο που θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο. Το γλυκογόνο συνδέεται με το νερό, έτσι όταν καίγεται ως καύσιμο, το νερό απελευθερώνεται στα ούρα ή τον ιδρώτα σας. Χάνονται 4 g νερού για κάθε γραμμάριο γλυκογόνου που καίγεται, έτσι στην αρχική απώλεια βάρους σας τα κιλά που χάνονται είναι κυρίως νερό. Επιπλέον, όσοι έχουν καθιστική ζωή και ξαφνικά αρχίζουν να γυμνάζονται παράλληλα με το πρόγραμμα διατροφής τους, το σώμα τους επειδή δεν έχει μάθει να εργάζεται τόσο σκληρά για να κάψει θερμίδες, ανταποκρίνεται γρήγορα στην αύξηση της άσκησης και στην καύση του λίπους.

 

Γράφει η Βότση Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018