Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Η διατροφική συμβουλή της ημέρας>>Η ελεύθερη ημέρα σε ένα πρόγραμμα διατροφής πόσο καταστροφική είναι;

banner roots

Η ελεύθερη ημέρα σε ένα πρόγραμμα διατροφής πόσο καταστροφική είναι;
15.06.2018 | 07:10

Η ελεύθερη ημέρα σε ένα πρόγραμμα διατροφής πόσο καταστροφική είναι;

Συντάκτρια:  Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Ως διαιτολόγος έχω έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη με άτομα που μου ζητάνε μία ημέρα την εβδομάδα να είναι ελεύθερη και να τρώνε όλη μέρα ότι θέλουν, ενώ τις υπόλοιπες 6 ημέρες να παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμα διατροφής τους!

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… τι εννοούμε ελεύθερη ημέρα; Η ελεύθερη ημέρα είναι μία ημέρα όπου οι διαιτώμενοι μπορούν να τρώνε όσο και ότι θέλουν εκτός από αυτά που έχουν ορίσει οι διαιτολόγοι στο πρόγραμμα διατροφής τους και προτιμούν να καταναλώνουν κυρίως λιπαρά και junk food τρόφιμα όπως σοκολάτα, γαριδάκια, πίτσα, σουβλάκι κτλ. Τέτοιου είδους τακτικές μειώνουν  τη συμμόρφωσή των ατόμων στο πρόγραμμα διατροφής και έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα στην όλη προσπάθεια που κάνουν για απώλεια βάρους. Τέλος, έρευνες δείχνουν πως αυτή η μία ελεύθερη ημέρα μέσα στην εβδομάδα δημιουργεί το αίσθημα της στέρησης και οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής.

 

Γράφει η Βότση Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400