Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σεισμός 7,4 ρίχτερ στην Ιαπωνία

banner roots

Σεισμός 7,4 ρίχτερ στην Ιαπωνία
07.12.2012 | 13:23

Σεισμός 7,4 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ο σεισμός έχει ένταση 7,4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού είναι 245 χιλιόμετρα από την  Kamiashi και σε εστιακό βάθος 36 χιλιόμετρα.

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι NHK, ο σεισμός έγινε αισθητός  και στο Τόκιο όπου αρκετά κτήρια ταρακουνήθηκαν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημίες και νεκρούς.

Προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου εκδόθηκε για τις ακτές της Miyagi Prefecture στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου 2011.

Οι αρχές έχουν ζητήσει την εκκένωση των κτηρίων στην παράκτιες περιοχές όπου αναμένεται το τσουνάμι το οποίο ίσως ξεπεράσει και τα δύο μέτρα αναφέρει το BBC.

Ο παρουσιαστής του NHK ζητά από τους πολίτες " Θυμηθείτε  τον σεισμό και το τσουνάμι πέρσι. Τηλεφωνήστε στους γείτονές σας και εγκαταλείψτε τα σπίτια σας."

Η Tokyo Electric Power Co στην οποία ανήκει το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις εγκαταστάσεις από τον σημερινό σεισμό, ωστόσο μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι, κάλεσε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel