Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή πολεμικά πλοία στο Αιγαίο
Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή πολεμικά πλοία στο Αιγαίο
07.06.2018 | 14:20

Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή πολεμικά πλοία στο Αιγαίο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Μέτρα επιφυλακής παίρνει η Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος, κλιμακώνοντας εκ νέου την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Η Άγκυρα διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η ερμηνεία που δίνει το Πεντάγωνο

Ως μία ακόμα επιχείρηση τουρκικής προπαγάνδας ερμήνευσαν πάντως στο ελληνικό Πεντάγωνο την διαταγή ετοιμότητας στο Αιγαίο του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ.

Οι ίδιες πήγες υποστήριζαν ότι ο στόχος είναι να ενοχοποιηθεί η Ελλάδα ως προκαλούσα ένταση στο Αιγαίο.

Επιπλέον υπενθύμιζαν ότι σήμερα διεξάγεται η σύνοδος των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στην οποία ο Πάνος Καμμένος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις τούρκικες απειλές απαγωγής των 8 τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Η εντολή φέρεται να δόθηκε λόγω της έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο. Η εντολή για την επιφυλακή του Τουρκικού Στόλου όπως εμφανίζεται στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο τίτλος είναι «Να Είστε Ετοιμοι, δόθηκε επίσημη εντολή».

Στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος για άσκηση

Σήμερα όλα τα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου βρίσκονται ανεπτυγμένα στο Αιγαίο, συμμετέχοντας στην άσκηση «Καταιγίδα», τη μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα γυμνάσια στο πλαίσιο της άσκησης ολοκληρώνονται αύριο, Παρασκευή, ωστόσο τα πλοία δεν θα επιστρέψουν στους ναυστάθμους, αλλά θα παραμέινουν αναπτυγμένα σε νησιά, ολόκληρου του Αιγαίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων, με αφορμή τη ναυτική εβδομάδα με τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης κράτος»..

Καμμένος: «Η πατρίδα μας μεγαλώνει»

Πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε πει από τα Ψαρά: «Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα εθνικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ».

«Η δύναμη στο Εμπορικό μας Ναυτικό, όπως και στο Πολεμικό Ναυτικό, δεν είναι η δύναμη από τα φουγάρα, τις μηχανές και τα λεφτά, τα γρόσια. Η δύναμη είναι η ναυτοσύνη του Έλληνα. Η δύναμη είναι ότι η θάλασσα και ο Έλληνας έχουν συμβιώσει μαζί για αιώνες. Σεβόμαστε την θάλασσα και η θάλασσα παράλληλα σέβεται την πατρίδα» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και υπογράμμισε: «Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή».

Για την απαγωγή των «8»

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος βοηθός πρωθυπουργού και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ έκανε μιά περίεργη δήλωση- προειδοποίηση προς την Ελλάδα, την οποία η εφημερίδα Χουριγιέτ την έχει κάνει πρώτο θέμα. Η δήλωση του Μ. Μποζντάγ αναφέρεται στην αποφυλάκιση των 8 τούρκων αξιωματικών και σημειώνει απειλητικά:

«Είμαστε εξαιρετικά ενοχλημένοι από τη στάση της Ελλάδας που συμπεριφέρεται ενάντια στο δίκαιο της καλής γειτονίας και στο Διεθνές Δίκαιο. Η Τουρκία καταγράφει τη στάση αυτή της Ελλάδας και το χειρισμό της στο θέμα και είναι καλό να γνωρίζει η Ελλάδα ότι η Τουρκία τα σημειώνει αυτά. Το θέμα δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ».

Ο δε τίτλος στο δημοσίευμα είναι: Αυστηρή Προειδοποίηση στην Ελλάδα...

Πηγή: Η Τουρκία θέτει σε επιφυλακή πολεμικά πλοία στο Αιγαίο | iefimerida.gr 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018