Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Καλιφόρνια: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες

banner roots

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες
28.07.2018 | 12:01

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Τεράστια δασική πυρκαγιά εξακολουθεί σήμερα να καίει ανεξέλεγκτα στη βόρεια Καλιφόρνια, ενώ δύο πυροσβέστες έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Περίπου 3.400 πυροσβέστες μαζί με ελικόπτερα και αεροπλάνα δίνουν μάχη για να ελέγξουν την πυρκαγιά Καρ που εκτείνεται σε 195.000 στρέμματα.

Περισσότεροι από 38.000 κάτοικοι της πόλης Ρέντινγκ στην κομητεία Σάστα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους καθώς η φωτιά άρχισε να ενισχύεται την Πέμπτη και κατέστρεψε 500 κτίρια, ερημώνοντας εντελώς το Κέσουικ, ένα χωριό 450 κατοίκων.

Η πυρκαγιά, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό μόλις 3% αφότου ξέσπασε πριν έξι ημέρες, ενισχύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τη χαμηλή υγρασία, συνθήκες που αναμένεται να συνεχιστούν για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας Κεν Πίμλοτ.

Ένας χειριστής εκσκαφέα και ένα μέλος της πυροσβεστικής του Ρέντινγκ έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, ενώ το νοσοκομείο της πόλης ανακοίνωσε ότι έχουν διακομιστεί εκεί οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις είναι πυροσβέστες.

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε την Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις Κομητείες Σάστα και Ρίβερσαϊντ εξαιτίας των πυρκαγιών Καρ και Κράνστον που μαίνονται στη περιοχή.

Από τις δασικές πυρκαγιές έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής φέτος περίπου 41,5 εκ. στρέμματα γης στις ΗΠΑ. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο που έχει καταγραφεί την ίδια περίοδο την τελευταία δεκαετία, όμως μικρότερος σε σχέση με πέρυσι.

Στο μεταξύ η πυρκαγιά Κράνστον, που μαίνεται περίπου 117 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες, έχει κατακάψει 123.000 στρέμματα γης και είναι κατά 16% υπό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel