Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Φοιτητής ετών 12: Μια ιδιοφυΐα που θα πάει στο πανεπιστήμιο με λούτρινο κουκλάκι (photos)

banner roots

Φωτογραφία: AP/ Marco Ugarte Φωτογραφία: AP/ Marco Ugarte
04.08.2018 | 11:49

Φοιτητής ετών 12: Μια ιδιοφυΐα που θα πάει στο πανεπιστήμιο με λούτρινο κουκλάκι (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Οταν θα μπει στο αμφιθέατρο, για το πρώτο του μάθημα στο Πανεπιστήμιο, θα κρατά ένα λούτρινο κουκλάκι. Δεν χρειαζόταν αυτό για να ξεχωρίζει από τους άλλους φοιτητές. Γιατί ο Κάρλος είναι μόλις 12 ετών.

Αυτή η ιδιοφυΐα- χαρακτηρισμός που δεν του αρέσει- κέρδισε επάξια την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο UNAM του Μεξικού, όπου θα σπουδάσει βιοϊατρικές επιστήμες: έγραψε 105 στα 109 στις εξετάσεις. Ετσι, έγινε ο μικρότερος σε ηλικία σπουδαστής που γίνεται δεκτός στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Ο Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίας θα ξεκινήσει τις σπουδές του τη Δευτέρα. «Βασικός μου στόχος είναι (…) να προσφέρω βασικά στοιχεία ώστε οι γιατροί και οι βιολόγοι να μπορούν να λύνουν τα βιολογικά μας προβλήματα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το UNAM.

Αυτό το παιδί ξεχώρισε από νωρίς. Λίγο πριν από τα 9α γενέθλιά του το 2015 παρακολούθησε δύο σειρές μαθημάτων, ένα για τη βιοχημική και τη μοριακή βιολογία στην φαρμακοβιομηχανία και ένα στην αναλυτική χημεία. Ομως, οι γονείς του δυσκολεύτηκα να πείσουν το υπουργείο Παιδείας να του επιτρέψουν να δώσει εξετάσεις για να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο και το λύκειο σε πολύ μικρή ηλικία.

Ο Κάρλος με τον πατέρα τουΟ Κάρλος με τον πατέρα του

«Θέλω απλώς να σπουδάσω. Αν μου κλείσουν τις πόρτες, θα μπω από το παράθυρο», δηλώνει πάντως ο ίδιος με αποφασιστικότητα. «Θα πάω στο μάθημα με το λούτρινο κουκλάκι μου», συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε ένα πούμα, τη μασκότ της ομάδας ποδοσφαίρου του UNAM.

Πάντως στον Κάρλος δεν αρέσει ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Προτιμά τα video game, τα παιχνίδια κατασκευών και βέβαια το διάβασμα. Οταν δεν έχει στα χέρια του κάποιο επιστημονικό εγχειρίδιο, του αρέσει η λογοτεχνία. «Πριν λίγες ημέρες διάβαζα τον “Δον Κιχώτη”», λέει.

Παραδέχεται ότι «είναι λίγο δύσκολη» η παρέα με τα άλλα παιδιά, αλλά συμπληρώνει ότι του είναι ευχάριστη η συναναστροφή με ενήλικες. Οσο για το μυστικό της επιτυχίας του, είναι απλό: «Διάβαζα πολύ, ποτέ δεν είπα “δεν γίνεται” ή “θα επιστρέψω στο δημοτικό”. Πάντα υπάρχει τρόπος».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, iefimerida.gr
Φωτογραφίες: AP

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel