Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Στους δρόμους του Βελιγραδίου χιλιάδες Σέρβοι | Επιμένουν στην παραίτηση του προέδρου Βούτσιτς

banner roots

Στους δρόμους του Βελιγραδίου χιλιάδες Σέρβοι | Επιμένουν στην παραίτηση του προέδρου Βούτσιτς
27.01.2019 | 10:38

Στους δρόμους του Βελιγραδίου χιλιάδες Σέρβοι | Επιμένουν στην παραίτηση του προέδρου Βούτσιτς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Για όγδοο συνεχόμενο Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου για να διαδηλώσουν κατά του προέδρου της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σερβίας, πριν συγκεντρωθούν μπροστά στην έδρα του ελεγχόμενου από τους ανθρώπους του Βούτσιτς κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTS και της κυβέρνησης.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις της Σερβίας (Βίντεο: YouTube/Ruptly)

Ο Ζόραν Ιβόσεβιτς, πρώην μέλος του ανώτατου δικαστηρίου της Σερβίας και εκ των κεντρικών ομιλητών,  κάλεσε τον Βούτσιτς «να υποβάλει την παραίτησή του, ώστε η Σερβία να μπορέσει να γίνει ξανά μια χώρα όπου θα τηρείται το Σύνταγμα».  Ο Ιβόσεβιτς κατηγόρησε τον Βούτσιτς ότι καταπατά τη διάκριση των εξουσιών και αποφασίζει με αυταρχικό τρόπο ποιος είναι ένοχος και ποιος όχι.

Τις διαδηλώσεις, που άρχισαν με αφορμή μια επίθεση που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο εναντίον ενός αριστερού πολιτικού, υποστηρίζει μια ευρεία συμμαχία αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Η κινητοποίηση, οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  έχει σκοπό να καταγγελθεί το κλίμα μίσους και βίας που η αντιπολίτευση λέει πως δημιούργησαν και τροφοδοτούν ο Βούτσιτς και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του με τις συνεχείς επιθέσεις τους εναντίον πολλών διαφωνούντων και δημοσιογράφων. Οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις αξιώνουν την παραίτηση του προέδρου και να τερματιστεί ο ασφυκτικός έλεγχος στα ΜΜΕ του άλλοτε υπερεθνικιστή δεξιού πολιτικού ο οποίος τα τελευταία χρόνια μεταμορφώθηκε σε κεντρώο και φιλοευρωπαίο.

Πηγή: Στους δρόμους του Βελιγραδίου χιλιάδες Σέρβοι – Επιμένουν στην παραίτηση του προέδρου Βούτσιτς [βίντεο] | iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το