Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης | «Απαγωγή» καταγγέλει ο Γκουαϊδό

banner roots

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης | «Απαγωγή» καταγγέλει ο Γκουαϊδό
09.05.2019 | 09:16

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης | «Απαγωγή» καταγγέλει ο Γκουαϊδό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης και από το σημείο που μεταφέρθηκε - Οι δυνάμεις ασφαλείας ρυμούλκησαν το όχημα του Έντγκαρ Ζαμπράνο με τον ίδιο μέσα στα γραφεία των μυστικών υπηρεσιών - Συνελήφθησαν άλλα επτά μέλη της αντιπολίτευσης

Σχέδιο για «ξεκαθάρισμα» των πολιτικών του αντιπάλων έθεσε σε εφαρμογή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Έντγκαρ Ζαμπράνο, ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος τη τάξει ηγέτης της αντιπολίτευσης και άμεσος συνεργάτης του Χουάν Γκουαϊδό. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το υπουργείο Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο Ζαμπράνο κατηγορείται για συμμετοχή στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης εναντίον του Μαδούρο.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης: 

 
Ο Έντγκαρ Ζαμπράντο αποχώρησε από την έδρα του κόμματός του, Δημοκρατικύη Δράση και λίγη ώρα αργότερα, το όχημα που τον μετέφερε περικυκλώθηκε από αυτοκίνητα των μυστικών υπηρεσιών. Ο ίδιος δεν παραδόθηκε, με συνέπεια οι πράκτορες του καθεστώτος Μαδούρο να ρυμουλκήσουν το όχημα του Ζαμπράνο, με τον ίδιο μέσα, στα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας. Ο κόσμος που παρακολουθούσε τους πάνοπλους άντρες στην επιχείρηση κατά του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, φώναζαν «δολοφόνοι».

Δείτε βίντεο από το σημείο που μεταφέρθηκε ο Ζαμπράνο: 

EN VIVO - Detenido Diputado Edgar Zambrano por el SEBIN
 
Η σύλληψη του Ζαμπράνο ήταν η πρώτη που ακολούθησε μετά την εξέγερση της αντιπολίτευσης που ξεκίνησε νωρίς στις 30 Απριλίου έξω από την αεροπορική βάση του Καράκας, υπό την ηγεσία του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαϊδό και με τη στήριξη των ΗΠΑ. Ο Γκουαϊδό, με αναρτήσεις του στο Twitter έκανε λόγο για απαγωγή.

 

Juan Guaidó
@jguaido
 
 

La dictadura ha secuestrado al Vicepresidente de la @AsambleaVE a manos de su policía política. Llegaron al absurdo de llevárselo en una grúa, a bordo de su vehículo, violando todos los procesos y exhibiendo el autoritarismo al cual obedecen.

 
11.9K people are talking about this
 
Juan Guaidó
@jguaido
 

Si en Miraflores creen que con la persecución le quitan la Libertad a algunos, nosotros vamos a demostrar en las calles que cada secuestrado, cada perseguido y cada asesinado se traducen en nuevas razones para sacarlos del Poder lo antes posible y ponerle fin a la usurpación.

Juan Guaidó
@jguaido
 

Advierto a quien haya ordenado esta acción que tendrá que asumir las consecuencias de crímenes que no prescriben. Están a tiempo de cesar estas acciones y asumir lo irreversible del cambio que vive el país.

 
6,288 people are talking about this
 
Juan Guaidó
@jguaido
 

Advierto a quien haya ordenado esta acción que tendrá que asumir las consecuencias de crímenes que no prescriben. Están a tiempo de cesar estas acciones y asumir lo irreversible del cambio que vive el país.

Juan Guaidó
@jguaido
 

Hemos alertado a nuestros aliados internacionales la pretensión de cerrar el Parlamento Nacional a través de la detención masiva de Diputados.

Con estas medidas, la dictadura no hará que desaparezca su quiebre interno, ni podrá frenar lo inevitable. Atentos.

 
7,669 people are talking about this
 

Ο 63χρονος Ζαμπράνο ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες της αντιπολίτευσης που απάντησαν στην έκκληση του Γκουαϊδό για εξέγερση, πηγαίνοντας στη γέφυρα στο Καράκας. Εκεί, ο Ζαμπράνο αγκάλιασε τον δημοφιλή ηγέτη της αντιπολίτευσης Leopoldo Lopez, ο οποίος διέκοψε την κατ 'οίκον περιορισμό για να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις. 

car_zampraboΤο όχημα του Έντγκαρ Ζαμπράνο κατά τη μεταφορά του με τον γερανό

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο Ζαμπράνο και άλλοι οκτώ αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης συνελλήφθησαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για «προδοσία της πατρίδας» και «υποκίνηση εξέγερσης», ενώ ελέγχονται για τον ρόλο τους στην αναταραχή της περασμένης εβδομάδας.
 
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel