Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: "Ποιο είναι το σχέδιό σου Μπόρις;"

banner roots

Brexit: "Ποιο είναι το σχέδιό σου Μπόρις;"
09.09.2019 | 11:47

Brexit: "Ποιο είναι το σχέδιό σου Μπόρις;"

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλές από τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων αναφέρονται στις ενέργειες που θα μπορούσε να προβεί ο Μπόρις Τζόνσον, μετά την απόφαση του κοινοβουλίου να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την παράταση της προθεσμίας του Brexit και την αποφυγή της εξόδου της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η Daily Telegraph μας ενημερώνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός σχεδιάζει να "σαμποτάρει" νόμιμα την απόφαση για την χρονική επέκταση του Άρθρου 50 και σημειώνει ότι η ψηφοφορία σήμερα Δευτέρα για την πρόταση του πρωθυπουργού να προκηρυχθούν γενικές εκλογές είναι η "τελευταία ευκαιρία" για να αποφευχθεί μια μη-συμφωνία Brexit .

Αλλά οι Times εκφράζουν μια διαφορετική για τη θέση του κ. Τζόνσον που όπως εκτιμούν είναι "σε υποχώρηση". Η εφημερίδα γράφει ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει την εντύπωση στους υπουργούς του ότι θα υποχρεωθεί να δεχτεί καθυστέρηση του Brexit εάν τον υποχρεώσουν   τα δικαστήρια να ακολουθήσει αυτή την οδό.

"Ποιο είναι το σχέδιο σου, Μπόρις;", αναρωτιέται στον πρωτοσέλιδο τίτλο η Daily Mail. Σε άρθρο της που δημοσιεύει αυτή η εφημερίδα, η υπουργός Πολιτισμού Νίκη Μόργκαν εκφράζει την υποστήριξή της στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον, αλλά ζητά από αυτόν να δείξει ότι σκέπτεται "σοβαρά"  να συνάψει μια συμφωνία με την ΕΕ. Η εφημερίδα θεωρεί ότι το άρθρο της Μόργκαν είναι μια "κραυγή συστράτευσης προς τους μετριοπαθείς Τόρις" μετά την παραίτηση της Άμπερ Ραντ, της πρώην υπουργού Εργασίας και Συντάξεων, το Σαββατοκύριακο.

Η Metro προβάλλει την άποψη του υπουργού των Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ ο οποίος επιμένει ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για μια συμφωνία Brexit αλλά δεν μπορεί να το αποκαλύψει. "Έχουμε ένα πονηρό σχέδιο", είναι ο τίτλος που συνοδεύει τη φωτογραφία του Τζάβιντ στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Ο πρωθυπουργός "έχει προειδοποιηθεί" ότι θα πρέπει τηρήσει τον νόμο για το Brexit από τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την i. Αλλά, σημειώνει η εφημερίδα, ο κ. Τζόνσον είναι "ανυποχώρητος" και μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να ανατρέψει την απόφαση του κοινοβουλίου.  

"Η Βρετανία εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Μπόρις", διαβάζουμε στην Daily Express. Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας δείχνει ότι ο πρωθυπουργός είναι "ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να πετύχει το Brexit", μολονότι, όπως γράφει η Express, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να αντιμετωπίσει μια συνταγματική κρίση.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιρλανδία σήμερα Δευτέρα είναι το κεντρικό θέμα στους Financial Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βάραντκαρ προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον να μην περιμένει "άρση του αδιεξόδου" ενώ του έκανε σαφές ότι η ΕΕ δεν συμφωνεί ότι οι συνομιλίες brexit έχουν σημειώσει πρόοδο.

Το ταξίδι στο Δουβλίνο επισκιάζεται από τους φόβους για περισσότερες παραιτήσεις, επισημαίνει ο Guardian.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το