Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Δεν παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον
Brexit:  Δεν παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον
06.10.2019 | 10:49

Brexit: Δεν παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Αν τολμάς να με απολύσεις” – ο πρωτοσέλιδος τίτλος στους Sunday Times σήμερα. Η εφημερίδα γράφει ότι ο Μπόρις Τζόνσον σε μια προσπάθεια να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου θα προκαλέσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να τον αποπέμψει αντί να υποβάλλει την παραίτησή του.  

Οι Sunday Times γράφουν ότι στενοί συνεργάτες του Τζόνσον έχουν αποκαλύψει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να “καταλάβει” , όπως είπαν, τη Ντάουνινγκ Στριτ , εάν οι βουλευτές δεν τον υποστηρίξουν και συμφωνήσουν ένας υπηρεσιακός πρωθυπουργός να αναλάβει την εξουσία.  

Πηγές ανέφεραν στους Sunday Times ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Στίβεν Μπέρκοου, θεωρείται ο πιθανός ηγέτης μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Εν τω μεταξύ ο Observer προβάλλει τις δηλώσεις που έκανε στο Παρίσι ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Μπαρνιέ υπογράμμισε ότι η βρετανική κυβέρνηση - “θα πρέπει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη” – στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

O Μισέλ Μπαρνιέ κατέστησε σαφές ότι η διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει περαιτέρω εάν δεν αλλάξει τις προτάσεις του ο Μπόρις Τζόνσον.

Στο κύριο άρθρο της , η εφημερίδα Sun on Sunday επικροτεί την “αξιόπιστη προσφορά” προς την ΕΕ - όπως εκτιμά ο αρθρογράφος της Sun - που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο βρετανός πρωθυπουργός για την άρση του αδιεξόδου και παροτρύνει τους ηγέτες της ΕΕ να εγκαταλείψουν την “πεισματική στάση” τους και να διανύσουν το ήμισυ του δρόμου για να συναντήσουν τον Μπόρις Τζόνσον και να καταλήξουν σε μια συμφωνία Brexit.               

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018