Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικές εκλογές: Επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα εν μέσω παραιτήσεων

banner roots

Βρετανικές εκλογές: Επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα εν μέσω παραιτήσεων
07.11.2019 | 13:10

Βρετανικές εκλογές: Επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα εν μέσω παραιτήσεων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

"Καταστροφή" για το Εργατικό κόμμα θεωρείται από την Daily Mail η απόφαση του υπαρχηγού του κόμματος Τομ Γουότσον να υποβάλλει χθες την παραίτησή του και να απόσχει από τις εκλογές.

"Ο Τομ Γουότσον ήταν στην απομόνωση , μετά από τρία χρόνια εσωκομματικών διενέξεων", γράφει η Mail , και όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στην εφημερίδα o Γουότσον έφθασε στο σημείο να πει -"Αρκετά πια…".

Οι Times υπογραμμίζουν τις επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις που είχε ο κ. Γουότσον στους κόλπους του Εργατικού κόμματος για θέματα που έχουν σχέση με το Brexit και τον αντισημιτισμό καθώς και την έντονη κριτική που είχε δεχθεί για το ρόλο που έπαιξε στην προώθηση ψευδών ισχυρισμών για ένα δίκτυο παιδεραστίας VIP.

Η Daily Telegraph εκτιμά ότι η απόφαση του Γουότσον να αποχωρήσει από τη θέση του αναπληρωτή ηγέτη των Εργατικών είναι "μεγάλη νίκη" για την αριστερή πτέρυγα που στηρίζει τον Τζέρεμι Κόρμπιν και επιδιώκει τον έλεγχο του κόμματος με την αποπομπή των μετριοπαθών βουλευτών.

Σύμφωνα με την Telegraph, όλοι οι κεντρώοι βουλευτές θα μπορούσαν τώρα να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους σε μια συντονισμένη κίνηση υπονόμευσης των πιθανοτήτων εκλογής του Κόρμπιν.

Ο Guardian επισημαίνει ότι με την αποχώρηση του Τομ Γουότσον ενισχύεται ο έλεγχος του κόμματος από τον Τζέρεμι Κόρμπιν και ορισμένοι βουλευτές θα είναι της άποψης ότι ο στόχος του ηγέτη των Εργατικών για την "αναμόρφωση του κόμματος" έχει επιτευχθεί.    

Σε ό,τι αφορά τους Τόρις , η εφημερίδα i υπογραμμίζει ότι η παραίτηση του υπουργού της Ουαλίας Άλουν Κερνς χθες ήταν το "επιστέγασμα 48 ωρών αναταραχής" για το Συντηρητικό Κόμμα.

Σύμφωνα την i , ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις να παρεμποδίσει τον κ. Κερνς να επαναδιεκδικήσει την έδρα στην εκλογική περιφέρεια Vale of Glamorgan, αφού κατηγορήθηκε ότι γνώριζε για το ρόλο του πρώην συνεργάτη του στην κατάρρευση μιας δίκης βιασμού. Ο κ. Κερνς αρνείται κάθε αδίκημα.

Σε άρθρο γνώμης οι Times σημειώνουν ότι η παραίτηση του Κερνς και τα σχόλια για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ από τον Τζέικομπ Ρις - Μογκ δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί είναι απροετοίμαστοι για μια εκλογική αναμέτρηση που οι ίδιοι έχουν επιδιώξει .

Η εφημερίδα συνιστά στον πρωθυπουργό και αρχηγό του Συντηρητικού κόμματος Μπόρις Τζόνσον να ανακτήσει τον έλεγχο και "να ξεπεράσει το χάος επειγόντως".        

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το