Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικές εκλογές: Αύξηση των δημοσίων επενδύσεων υπόσχονται και τα δύο μεγάλα κόμματα

banner roots

Βρετανικές εκλογές: Αύξηση των δημοσίων επενδύσεων υπόσχονται και τα δύο μεγάλα κόμματα
08.11.2019 | 13:02

Βρετανικές εκλογές: Αύξηση των δημοσίων επενδύσεων υπόσχονται και τα δύο μεγάλα κόμματα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι υποσχέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων για την ενίσχυση της οικονομίας έχουν ευρεία κάλυψη στον τύπο.

"Πρόκειται για πόλεμο μεταξύ των δύο κομμάτων στον τομέα των δημοσίων δαπανών και για επιστροφή στα επίπεδα δανεισμού του κράτους στη δεκαετία του '70" , σημειώνει η εφημερίδα The Guardian.

Σύμφωνα με τους Financial Times o υπουργός των Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ στην κυριολεξία "ξέσκισε" τους κανόνες που έχει επιβάλλει η ίδια η κυβέρνηση και υποσχέθηκε αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.

Για την Daily Mail το πρόγραμμα των Εργατικών για την ανάπτυξη συνιστά "οικονομική αυτοκτονία".

Η Daily Express συμφωνεί ότι οι δαπάνες που προβλέπονται από το πρόγραμμα του Εργατικού κόμματος θα "οδηγήσουν τη Βρετανία στον θάνατο".

Όπως όμως επισημαίνει ο Τζον Γκρέις του Guardian , το ποσό των £ 100 δισεκ. που έχουν υποσχεθεί οι Τόρις ότι θα ρίξουν στην οικονομία είναι το ίδιο ποσό που προέβλεπε το μανιφέστο του Εργατικού κόμματος για τις εκλογές του 2017 και για το οποίο οι Συντηρητικοί είχαν τότε εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις.

Οι επιθέσεις κατά του Κόρμπιν    

Πολλές εφημερίδες υπογραμμίζουν τα δυσμενή σχόλια που έχουν κάνει κατά του Τζέρεμι Κόρμπιν δύο πρώην σημαίνοντες βουλευτές του Εργατικού κόμματος. Ο ένας μάλιστα από αυτούς είχε διατελέσει και υπουργός.

"Κρίση αντιμετωπίζει ο Κόρμπιν" - ο τίτλος στην Daily Mail , μετά τις λεκτικές επιθέσεις που δέχθηκε ο ηγέτης των Εργατικών από τους Ίαν Όστιν και Τζον Γούντκοκ. Και οι δύο τόνισαν ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός

"Ασυνήθιστη παρέμβαση", χαρακτηρίζει η Daily Telegraph τις παρατηρήσεις των Όστιν και Γούντκοκ για το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εφημερίδα παρουσιάζει στην πρώτη σελίδα τους δύο πρώην βουλευτές να στέκονται δίπλα σε μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα η οποία γράφει : "Τζέρεμι Κόρμπιν- Ντροπή για το κόμμα , Ντροπή για τη χώρα".

Σύμφωνα με την Telegraph, η σφοδρή επίθεση κατά του Κόρμπιν αποκαλύπτει τη "βαθειά διχόνοια" στους κόλπους του Εργατικού κόμματος για τα θέματα που αφορούν το Brexit και τις κατηγορίες για αντισημιτισμό.

"Τα δυσμενή σχόλια για τον Κόρμπιν μπορεί να πυροδοτήσουν και άλλες αποχωρήσεις από το κόμμα" , γράφει η Daily Telegraph.

H Daily Express μίλησε με τον Τζο Χέινς , τον πρώην εκπρόσωπο τύπου του Χάρολντ Ουίλσον , ο οποίος κι αυτός έκανε σαφές ότι σε αυτές τις εκλογές δεν πρόκειται να ψηφίσει τους Εργατικούς.

"Πυγμαίοι της πολιτικής έχουν αφανίσει το κόμμα που αγαπώ", υπογράμμισε ο κ. Χέινς.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το