Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικές εκλογές: “Κατεδαφίζουν” οι Τόρις το οικονομικό πρόγραμμα των Εργατικών
Βρετανικές εκλογές:  “Κατεδαφίζουν” οι Τόρις το οικονομικό πρόγραμμα των Εργατικών
10.11.2019 | 11:28

Βρετανικές εκλογές: “Κατεδαφίζουν” οι Τόρις το οικονομικό πρόγραμμα των Εργατικών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλές εφημερίδες επικεντρώνουν την προσοχή τους στην “κατεδάφιση” που επιχειρούν οι Τόρις όσον αφορά το πρόγραμμα του Εργατικού κόμματος για την οικονομία.

“Αποκαλύπτεται η κλίμακα των απερίσκεπτων δαπανών των Εργατικών” – ο πηχυαίος τίτλος στη Sunday Telegraph.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάλυση στην οποία στηρίζεται το σχετικό δημοσίευμα έγινε από το Συντηρητικό κόμμα με βάση τις εξαγγελίες των Εργατικών στο ετήσιο συνέδριο τους και όχι σύμφωνα με το προεκλογικό τους μανιφέστο που πρόκειται να κοινοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

“Η ανάλυση δείχνει τους αριθμούς που το Εργατικό κόμμα δεν θέλει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι”, φέρεται να δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ.

“Ένας τρομακτικός λογαριασμός αποκαλύπτεται για το έθνος” – ο πρωτοσέλιδος τίτλος στη Mail on Sunday που ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα των Εργατικών θα έχει κόστος γύρω στις £ 43.000 για κάθε βρετανικό νοικοκυριό.

O “φάκελος κόλαφος” για την οικονομική πολιτική του Εργατικού κόμματος που κυκλοφόρησαν οι Τόρις προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού των Οικονομικών της σκιώδους κυβέρνησης Τζον ΜακΝτόνελ.    

Στην συνέντευξη που έδωσε και την οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Independent , o κ. ΜακΝτόνελ υπογραμμίζει ότι το μανιφέστο του Εργατικού κόμματος θα είναι – “το πιο ριζοσπαστικό που έχει κυκλοφορήσει ποτέ”.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τζον ΜακΝτόνελ θεωρεί αβάσιμες τις πληροφορίες ότι πρόσφατα οι σχέσεις του με τον ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν - “δεν είναι και τόσο καλές”.       

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018