Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Επίθεση Τζόνσον σε Κόρμπιν για το Brexit
Βρετανία : Επίθεση Τζόνσον σε Κόρμπιν για το Brexit
09.12.2019 | 09:58

Βρετανία : Επίθεση Τζόνσον σε Κόρμπιν για το Brexit

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον τρείς μέρες πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου προβάλλονται σε πολλές εφημερίδες.

Οι Times και η Daily Mail χαρακτηρίζουν - " επιχείρηση Blitz" - την περιοδεία του πρωθυπουργού και αρχηγού του Συντηρητικού κόμματος σε εκλογικές περιφέρειες όπως τη Βόρεια Ουαλία και το Δυτικό Γιορκσάιρ   όπου το Εργατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την οριακή πλειοψηφία.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι ο κ. Τζόνσον θα επισκεφθεί όλες τις περιοχές στην Αγγλία και την Ουαλία τις τελευταίες 72 ώρες πριν οι ψηφοφόροι κατευθυνθούν στις κάλπες.

"Μπόρις : Η τελευταία ευκαιρία για να διασωθεί το Brexit και η Βρετανία" , ο πρωτοσέλιδος ολοσέλιδος τίτλος μαζί με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού στην Daily Express.

"Ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει το χαρτί του Brexit χωρίς έλεος για να κερδίσει τις έδρες που οι Εργατικοί κατέχουν με πολύ μικρή πλειοψηφία" , γράφει η Telegraph.

"Ο Κόρμπιν θα προδώσει το Brexit , λέγει ο Τζόνσον καθώς μεταφέρει τη μάχη των εκλογών στην ενδοχώρα εκεί όπου κυριαρχεί το Εργατικό κόμμα" , διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα της Daily Telegraph.

H Sun επισημαίνει ότι σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο Συντηρητικό κόμμα ο "επιφυλακτικός χαρακτήρας" της προεκλογικής εκστρατείας που είχε επιλέξει ο πρωθυπουργός , τις τελευταίες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες θα αλλάξει και θα γίνει "πιο επιθετικός".

"Ο πρωθυπουργός με τα πόδια θα πάει από πόρτα σε πόρτα για να μιλήσει με τους ψηφοφόρους", διαβάζουμε στη Sun.

Οι Financial Times ισχυρίζονται ότι είδαν απόρρητο φάκελο στον οποίο τίθεται υπό αμφισβήτηση το κατά πόσον το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit μπορεί να υλοποιηθεί εγκαίρως.

Ο φάκελος προέρχεται από το Τμήμα Εξόδου από την ΕΕ και κάνει σαφές ότι η θέσπιση ενός νέου τελωνειακού καθεστώτος έως τον Δεκέμβριο του 2020 συνιστά "μια σημαντική πρόκληση". Σύμφωνα με το περιεχόμενο του φακέλου, αξιωματούχοι της ΕΕ εκφράζουν ανησυχίες ιδιαίτερα για τις υποδομές και τη στελέχωση των τελωνείων.      

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018