Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Αμφίρροπη η μάχη των εκλογών
Βρετανία:  Αμφίρροπη η μάχη των εκλογών
11.12.2019 | 09:53

Βρετανία: Αμφίρροπη η μάχη των εκλογών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρλυδης

Μια ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Guardian επισημαίνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζέρεμι Κόρμπιν - "ξεκινούν μια ξέφρενη τελική 24ωρη εκστρατεία" - με τις δύο αντίπαλες πλευρές να ισχυρίζονται ότι η μάχη είναι αμφίρροπη.

Στελέχη του Εργατικού κόμματος ανέφεραν στη HuffPost UK ότι το αποτέλεσμα των εκλογών εξαρτάται από τους  αναποφάσιστους πιο συγκεκριμένα από τους ψηφοφόρους εκείνους που υποστήριξαν τους Εργατικούς στις εκλογές του 2017, αλλά που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει ποιους θα ψηφίσουν αυτή τη φορά.

Η γελοιογραφία στην Daily Telegraph αναδεικνύει ένα από τα βασικά θέματα της εκλογικής καμπάνιας. Παρουσιάζει έναν ψηφοφόρο που λέει: "Έχω πει σε όλους τους υποψηφίους ότι θα τους ψηφίσω. Οι εκλογές αυτές αφορούν μόνο την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη".

"Το μέλλον της Βρετανίας στην κόψη του ξυραφιού " , είναι ο τίτλος της πρώτης σελίδας στην Daily Mail, η οποία , όπως και πολλές άλλες εφημερίδες, δημοσιεύει τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

"Ο Κόρμπιν καλύπτει τη διαφορά με τον Τζόνσον καθώς ο αγώνας γίνεται πιο σκληρός" , γράφει η εφημερίδα i , η οποία μαζί με τους Times αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.  

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στην Daily Telegraph υπογραμμίζει ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης "δεν αποδίδει" και υπόσχεται την επιβολή αυστηρότερων ποινών για τους τρομοκράτες , τους δράστες σεξουαλικών αδικημάτων και τους και βίαιους εγκληματίες , εάν οι Συντηρητικοί επανεκλεγούν.

Ο Μπόρις Τζόνσον επικρίνεται από την Daily Mirror. H εφημερίδα προβάλλει στην πρώτη σελίδα τον ισχυρισμό του πατέρα του Τζακ Μέριτ , του νέου που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο πατέρας Μέριτ θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός είδε το θάνατο του γιου του όχι ως τραγωδία - "αλλά ως ευκαιρία για να κερδίσει ψήφους στις εκλογές".

Η ιστοσελίδα της Independent σημειώνει ότι η παρέμβαση του Ντέιβιντ Μέριτ δεν θα μπορούσε να γίνει σε μια "πιο ευαίσθητη στιγμή για τον κ. Τζόνσον".

Ο Guardian παροτρύνει τους ψηφοφόρους να αδράξουν την ευκαιρία και "να σταματήσουν τους Τόρις στην πορεία τους προς το Brexit".

Παρά τις αμφιβολίες που εκφράζει η εφημερίδα σε άρθρο γνώμης για την αποτελεσματικότητα που θα έχει μια κυβέρνηση Εργατικών υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν, o Guardian καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υπερψήφιση του Εργατικού κόμματος στις αυριανές εκλογές "προσφέρει την καλύτερη ελπίδα για το μέλλον".

Kαλεί επίσης τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τους υποψηφίους άλλων κομμάτων όπως του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών , του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος και του κόμματος των Πρασίνων. "Να στηρίξετε τους φιλοευρωπαίους υποψήφιους που έχουν πιθανότητες να υπερισχύσουν των υποψηφίων του Συντηρητικού κόμματος" , υπογραμμίζει η εφημερίδα The Guardian.

H Sun που είναι πάντα αμείλικτη στην κριτική της κατά του Εργατικού κόμματος και του Τζέρεμι Κόρμπιν τονίζει ότι σε αυτές τις εκλογές ο Μπόρις Τζόνσον "ικανοποιεί όλες τις προδιαγραφές" και έχει τη δυνατότητα να " γίνει ένας μεγάλος πρωθυπουργός".  

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018