Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Μια νέα "Χρυσή Εποχή" υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Βρετανία : Μια νέα "Χρυσή Εποχή" υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον
20.12.2019 | 14:38

Βρετανία : Μια νέα "Χρυσή Εποχή" υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Όλες οι εφημερίδες σήμερα προσπαθούν να αναλύσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης όπως αυτές διατυπώθηκαν στον "Λόγο του Θρόνου" από τη βασίλισσα Ελισάβετ χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων.  

"Το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ έχει αλλάξει σημαντικά μετά τη νίκη των Τόρις στις εκλογές" , υπογραμμίζει η εφημερίδα The Guardian. Στις αλλαγές , γράφει η εφημερίδα , εντάσσονται η αφαίρεση της προστασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων , η αποδυνάμωση των μέτρων υπέρ των ασυνόδευτων παιδιών που είναι πρόσφυγες και η απαγόρευση της επέκτασης της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit.

"Ο πρωθυπουργός άρχισε το μαστίγωμα" , σημειώνει χαρακτηριστικά η Sun όταν αναφέρεται στην απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να περιορίσει οποιαδήποτε παρέμβαση του κοινοβουλίου στα σχέδια της κυβέρνησης. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο κ . Τζόνσον - "έχει σταθμεύσει τα άρματα μάχης στο γρασίδι των Εργατικών" - και ότι στόχος του είναι στις επόμενες εκλογές το Εργατικό κόμμα να μην έχει καμία απολύτως επιρροή.

"Στη συνεδρίαση χθες στη βουλή  από τα χείλη του πρωθυπουργού και τα κυβερνητικά έδρανα ακούσθηκαν πολλές υποσχέσεις για μια νέα "Xρυσή Eποχή", ενώ από την αντιπολίτευση   διατυπώθηκαν υπερβολικοί φόβοι για τις επιπτώσεις του Brexit" , σημειώνει η Daily Telegraph.

"Στην αίθουσα του κοινοβουλίου επεκράτησε ένα αίσθημα αισιοδοξίας και απόλυτης ζωτικότητας" , εκτιμά η Daily Express.

"Το μεγάλο αδιέξοδο στη Βουλή των Κοινοτήτων έχει ξεπεραστεί" , υπογραμμίζει η Daily Mail που δέχεται ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να δούμε τα αποτελέσματα των πολιτικών που θέλει να εφαρμόσει ο Μπόρις Τζόνσον για την "αναζωογόνηση του έθνους" , αλλά - όπως γράφει η εφημερίδα - "η εφαρμογή τους πρέπει να αρχίσει , δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο".

Η Mail χαρακτηρίζει τα σχέδια του πρωθυπουργού "φιλόδοξα" και συνιστά στον κ. Τζόνσον εάν θέλει να παραμείνει στην Ντάουνινγκ Στριτ τα επόμενα δέκα χρόνια να παραδειγματιστεί από την εμπειρία του Τόνι Μπλερ ο οποίος έχει δηλώσει ότι όταν θριάμβευσε στις εκλογές δεν χρησιμοποίησε τη δυναμική της νίκης - "για να κινηθεί μακρύτερα και γρηγορότερα από την αρχή της διακυβέρνησης του".

Η HuffPost UK θεωρεί ότι Μπόρις Τζόνσον θα ήθελε να κυβερνήσει τη χώρα για δύο συνεχόμενες κοινοβουλευτικές περιόδους "για να πραγματοποιήσει το όραμά του".

Στη ιστοσελίδα του Spectator, η Ιζαμπελ Χάρντμαν πιστεύει ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια μια κυβέρνηση μπορεί "με βεβαιότητα να πει ότι πραγματικά μπορεί να κάνει ό, τι θέλει" , χωρίς φόβο ότι οι βουλευτές της θα "έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν τις πολιτικές της ".

Η Daily Mirror εκφράζει την ανησυχία της για την προσέγγιση του κ. Τζόνσον και διατυπώνει την άποψη ότι η χθεσινή ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων ήταν - "γεμάτο υποσχέσεις με λίγες όμως δεσμεύσεις" .    

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το