Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Πέρασε ο Μπόρις Τζόνσον τη συμφωνία για το Brexit

banner roots

Βρετανία: Πέρασε ο Μπόρις Τζόνσον τη συμφωνία για το Brexit
21.12.2019 | 15:59

Βρετανία: Πέρασε ο Μπόρις Τζόνσον τη συμφωνία για το Brexit

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κατάφερε χθες να πάρει το πράσινο φως από τo βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του για το Brexit, το πρώτο βήμα προκειμένου να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ώστε η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Ιανουαρίου.

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε με 358 ψήφους υπέρ έναντι 234 στη δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ  με πλειοψηφία 124 ψήφων.

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά προς το Brexit» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζόνσον.

Γιατην Daily Express ήταν μια ιστορικήκαι μνημειώδηςαπόφαση – η τελική απόδειξη ότι ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε το στοίχημα των εκλογών” – όπως σημειώνει η εφημερίδα. 

Ο σκιτσογράφος της εφημερίδας The GuardianΤζον Γκρέις, φαίνεται να έχει εντυπωσιασθεί λιγότερο από το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας.  Για τον Γκρέις,  ο Τζόνσον χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων  έμοιαζε με έναν ανώτατο ηγέτη” περιτριγυρισμένο από κόλακες”  “με έναν αυτοκράτορα που έχει μεταμφιεστεί σε άνθρωπο του λαού”.    

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι ο κ. Τζόνσον έχει ξεκινήσει μια αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες όταν υπογράμμισε ότι σε μια μελλοντική εμπορική συμφωνία με το ευρωπαϊκό μπλοκ το Ηνωμένο Βασίλειο δεν προτίθεται να ακολουθήσει κανένα κανόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ευθυγράμμιση με τους κανόνες τις ΕΕ θεωρείται από τις Βρυξέλλες απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία. 

Αντί μεμια ευνοϊκή για τα βρετανικά συμφέροντα συμφωνία τύπου Καναδά, ο Τζόνσον μπορεί να καταλήξει με μια απλή συμφωνία που να βασίζεται μόνο στους όρους που προβλέπονται από τη συμφωνία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίουανέφερε πηγή της ΕΕ στην Daily Telegraph.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το