Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : Ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην οικονομία

banner roots

Κορονοϊός : Ανησυχίες για τις  επιπτώσεις στην οικονομία
28.02.2020 | 12:09

Κορονοϊός : Ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην οικονομία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Τους αυξανόμενους φόβους για τον κορονοϊό και τον κίνδυνο να επικρατήσει κλίμα πανικού υπογραμμίζουν οι περισσότερες εφημερίδες.

Η φωτογραφία που δείχνει μια επιβάτης να προχωρά με μάσκα στο πρόσωπο κατά μήκος μιας πλατφόρμας του τρένου στο Λονδίνο και ο πηχυαίος τίτλος “Πανικός λόγω Iού” κυριαρχούν στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror.

Οι Times και η Daily Telegraph αναφέρονται στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μη εξάπλωση της επιδημίας και επικεντρώνουν την προσοχή τους στην προειδοποίηση που έκανε ο ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο συναυλίες , αθλητικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ να αναβληθούν. Ο Κρις Γουίτι δεν απέκλεισε ακόμη και την περίπτωση τα σχολεία να διακόψουν τα μαθήματα για περισσότερο από δύο μήνες.

“H διάδοση του ιού απειλεί τη Βρετανία με παράλυση” – διαβάζουμε στην εφημερίδα i .

Σύμφωνα με τους Times,   το υπουργείο Άμυνας προετοιμάζει σχέδια για να χρησιμοποιηθούν ως καραντίνες στρατώνες εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ο Guardian επισημαίνει ότι οικονομικοί αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η εξάπλωση της νόσου θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της ίδιας κλίμακας που είχε η κρίση του 2008.

Ο ταχύτατα εξαπλούμενος κορονοϊός θα έχει σαφώς σημαντική επίπτωση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και το ΔΝΤ προσανατολίζεται να υποβαθμίσει εξαιτίας αυτού του γεγονότος τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις.

“Σαφέστατα ο ιός πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη”, δήλωσε ο Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αλλά δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως τόνισε πάντως, μία απόφαση αναμένεται σύντομα για τις συνέπειες της επιδημίας του κορονοϊού και στις συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Απρίλιο, επισημαίνοντας πως μία σειρά από εναλλακτικές βρίσκονται υπό εξέταση. .

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως αξιωματούχοι των δύο οργανισμών εξετάζουν το ενδεχόμενο είτε να μεταθέσουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των συνεδριάσεων γι αργότερα, είτε αυτές να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Sun αφιερώνει όλη την πρώτη σελίδα στην προτροπή προς το αναγνωστικό κοινό – “Πλένετε τακτικά τα χέρια σας για να αποφύγετε τον κορονοϊό”.           

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το