Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : Και τρίτος νεκρός στη Βρετανία – “Χάος” στην Ιταλία

the roots web banners 06

Κορονοϊός :  Και τρίτος νεκρός στη Βρετανία – “Χάος” στην Ιταλία
09.03.2020 | 11:52

Κορονοϊός : Και τρίτος νεκρός στη Βρετανία – “Χάος” στην Ιταλία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ένας τρίτος ασθενής στην Αγγλία που είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό Covid-19, τελικά κατέληξε, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχίατρος της Αγγλίας, Κρις Γουίτλι.

“Ο ασθενής, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόρειου Μάντσεστερ, ήταν πάνω από 60 ετών και είχε σοβαρές υποκείμενες νόσους. Είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληγείσα περιοχή. Είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Φάρσα” , χαρακτηρίζει η Daily Mail , το καθεστώς απομόνωσης που έχει επιβληθεί στην Ιταλία λόγω του κορονοϊού καθώς αεροσκάφη προερχόμενα από αυτή τη χώρα συνεχίζουν να προσγειώνονται στα βρετανικά αεροδρόμια.

“Μολονότι 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα, δεκάδες πτήσεις από την Ιταλία καταφθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι επιβάτες αυτών των πτήσεων δεν τίθενται στην απομόνωση” , γράφει η Telegraph.

Στα αεροδρόμια δεν γίνεται έλεγχος των επιβατών για τον κορονοϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι στη χώρα βρίσκονται πολλοί περισσότεροι φορείς του ιού.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει εκδώσει οδηγία για όσους έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη βόρεια Ιταλία να τίθενται σε οικειοθελή κατ' οίκον απομόνωση για 14 ημέρες.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι η βρετανική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας και της Γαλλίας και να ακυρώσει τις μαζικές συγκεντρώσεις 1.000 και πλέον ανθρώπων.

Κυβερνητική πηγή όμως , σύμφωνα πάντα με την Daily Telegraph , διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση Τζόνσον διστάζει να απαγορεύσει τις πολυπληθείς συναθροίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο με το επιχείρημα ότι ορισμένες χώρες - μέλη της ΕΕ έλαβαν τη σχετική απόφαση για λόγους πολιτικούς και όχι επιστημονικούς.  

Η αντίδραση του Λονδίνο στην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να τεθεί σε καραντίνα το ένα τέταρτο της χώρας επικρίνεται από τον Guardian.

H εφημερίδα αναφέρει ότι πολλές ώρες μετά την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης Κόντε, το βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών εξακολουθούσε να συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους ότι ήταν ασφαλές να ταξιδεύψουν οπουδήποτε στην ιταλική χερσόνησο εκτός από τις 11 πόλεις που είχαν τεθεί αρχικά σε καραντίνα.  

Τελικά οι οδηγίες του Φόρειν Οφις για τα ταξίδια στην Ιταλία επικαιροποιήθηκαν αλλά η σύγχυση συνέχισε να επικρατεί στους παραθεριστές εφόσον πολλές πτήσεις προς τις πληγείσες από τον κορονοϊό δεν είχαν ακυρωθεί , σημειώνει η εφημερίδα The Guardian.

Πολλές εφημερίδες επικεντρώνονται στον πανικό που έχει προκληθεί στην αγορά λόγω της εξάπλωσης της νόσου.

“Μην είστε προσκολλημένοι στα ράφια των σουπερμάρκετ” , συμβουλεύει τους αναγνώστες της η Metro. Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται η προειδοποίηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι “οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να πανικοβάλλονται”.

H εφημερίδα γράφει ότι τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί “μικροσυμπλοκές” στα ταμεία των σουπερμάρκετ για ορισμένα προϊόντα.  Το χαρτί τουαλέτας είναι ένα από αυτά.  

Η Daily Express μας ενημερώνει ότι πολλά ράφια σε ολόκληρη τη χώρα έχουν απογυμνωθεί από προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως τα αντιβακτηριακά μαντιλάκια και το γάλα μακράς διάρκειας.

Πολλά άρθρα γνώμης στο σημερινό βρετανικό τύπο συνιστούν στο καταναλωτικό κοινό να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Η Sun παροτρύνει τους αναγνώστες της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της βασίλισσας Ελισάβετ η όποια , όπως διατείνεται η εφημερίδα , “δεν έχει φοβηθεί από τον κορονοϊό”.

Προτείνει επίσης η Sun το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθήσει το παράδειγμα των χωρών που αποφάσισαν να συνεργασθούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Περισσότεροι από 23.500 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τον κοροναϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ μέχρι στιγμής μόνο τρεις ασθενείς με κοροναϊό έχουν πεθάνει.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το