Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορωνοϊός: Η Ευρώπη επίκεντρο της τραγωδίας | 10.000 νεκροί, 1.500 σε μία ημέρα

banner roots

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη επίκεντρο της τραγωδίας | 10.000 νεκροί, 1.500 σε μία ημέρα
24.03.2020 | 09:06

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη επίκεντρο της τραγωδίας | 10.000 νεκροί, 1.500 σε μία ημέρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Πάνω από τους μισούς θανάτους από τον κορωνοϊό προέρχονται πλέον από την Ευρώπη.

Στα συνολικά 16.553 θύματα του ιού, πάνω από τα 10.000 προέρχονται από την ευρωπαϊκή ήπειρο, με τα 6.077 να αφορούν την Ιταλία. Η γειτονική χώρα έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στον πλανήτη, όμως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία.

Μέσα σε μία μόνο ημέρα, τρεις από τις πέντε μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία) μέτρησαν πάνω από 1.300 θύματα και αν βάλει κανείς και τον αριθμό σε Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία και Βέλγιο, τότε ξεπερνάει τους 1.500.
Κορωνοϊός: Οι αριθμοί των θυμάτων
Αναλυτικά, τα θύματα που μέτρησαν μόνο χθες οι χώρες της Ευρώπης:

Ιταλία 601
Ισπανία 539
Γαλλία 186
Μ. Βρετανία 54
Ολλανδία 34
Γερμανία 29
Ελβετία 22
Βέλγιο 13
Δανία 11
Πορτογαλία 9
Τουρκία 7
Σουηδία 6
Αυστρία 5
Ρουμανία 4
Νορβηγία 3
Ιρλανδία 2
ΕΛΛΑΔΑ 2
Ουγγαρία 2
Αλβανία 2
Πολωνία 1
Σλοβενία 1
Σερβία 1
Βόρεια Μακεδονία 1
Μαυροβούνιο 1

Σύνολο: 1.536

Κορωνοϊός: Η Ισπανία «έφτασε» την Ιταλία σε θύματα σε μία ημέρα
Στην Ιταλία για άλλη μία φορά τα νοσοκομεία δίνουν μάχη με χιλιάδες ασθενείς του κορωνοϊού. Συνολικά 601 άνθρωποι απεβίωσαν το τελευταίο 24ωρο, με τις εκτιμήσεις πάντως να λένε πως πλέον περιμένουν επιδείνωση του αριθμού σε 24ωρη βάση.

 

Αντίθετα, στην Ισπανία τα πράγματα γίνονται πιο δραματικά. Χθες μέτρησε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων (539) με το σύνολο να έχει φτάσει στα 2.311 πλέον. Τα κρούσματα μάλιστα έφτασαν τα 35.000, με την κατάσταση να γίνεται εφιαλτική στις αρχές. Μάλιστα, τα νεκροτομεία γέμισαν και στην Μαδρίτη χρησιμοποιούν παγοδρόμιο ως νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού.

Αυξάνονται τα κρούσματα σε Τουρκία, σε καραντίνα η Βρετανία

Τεράστια ανησυχία, την οποία έχει μεγαλώσει ο χειρισμός των κυβερνήσεων, υπάρχει σε Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία. Η Τουρκία... άργησε, αλλά ανακοινώνει μαζεμένα κρούσματα, με τον αριθμό των θυμάτων να έχει φτάσει γρήγορα τους 37, ενώ πάνω από 1.500 άτομα έχουν ασθενήσει. Η κυβέρνηση, προχωρά μάλιστα άμεσα σε άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσοκόμων, καθώς φοβούνται πως ο αριθμός των ασθενών θα ανέβει δραματικά τα επόμενα 24ωρα.

Στην Βρετανία, οι χειρισμοί του Μπόρις Τζόνσον έχουν σηκώσει θύελλα, καθώς καθυστέρησε σημαντικά να πάρει ραγδαία μέτρα. Χθες αποφάσισε να βάλει σε καραντίνα όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφασίζοντας απαγόρευση κυκλοφορίας. Μέσα σε μία εβδομάδα έκανε στροφή 180 μοιρών στον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, καθώς διαπίστωσε πως δεν μπορεί να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Ετσι, με τέσσερις εξαιρέσεις (ψώνια για τρόφιμα, άσκηση, ιατρική βοήθεια, εργασία) δεν θα επιτρέπεται στους πολίτες της Βρετανίας να κυκλοφορούν στους δρόμους άσκοπα.

Κορωνοϊός: Ανεβαίνουν οι αριθμοί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη
Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη παρατηρείται άνοδος στα κρούσματα και στους θανάτους. Η Γερμανία μέσα σε ένα 24ωρο εμφάνισε περίπου 4.000 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει πλέον τους 123, ενώ στην Ολλανδία τα θύματα είναι 213, καθώς άλλοι 34 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους. Ελβετία, Βέλγιο και Δανία είχαν επίσης σημαντικό αριθμό απώλειας ζωών με 22, 13 και 11 θύματα αντίστοιχα, ενώ άλλοι 9 πέθαναν στην Πορτογαλία.

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού οι ΗΠΑ, 2.400 κρούσματα σε 24 ώρες

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον σε κατάσταση πανικού. Τις τελευταίες 24 ώρες διαπιστώθηκαν 2.411 κρούσματα και 29 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, με τους συνολικούς αριθμούς της πανδημίας να έχουν φτάσει στην χώρα, στις 46.145 και 582 αντίστοιχα. Είναι η μεγαλύτερη αύξηση που είχε η χώρα ως τώρα σε 24 ώρες, ενώ στον Λευκό Οίκο έχει σημάνει συναγερμός, καθώς βρέθηκε ύποπτο κρούσμα.

Οι Αμερικανοί στον φόβο εξεγέρσεων στις φυλακές μάλιστα, προχωρούν σε αποφυλακίσεις, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού κι εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα σοβαρά κρούσματα σε ανήλικους
Αυτό όμως που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία, είναι το γεγονός ότι ένα 12χρονο παιδί είναι σε σοβαρή κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού, αν και ο ιός «χτυπά» σοβαρά ηλικιωμένους και ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Το 12χρονο κορίτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και η περίπτωσή της είναι από τις λίγες που έχει βρεθεί να είναι τόσο σοβαρή σε ανήλικο που δεν είχε προβλήματα υγείας. Λίγες ώρες νωρίτερα όμως, η Βρετανία είχε ανακοινώσει και τον θάνατο ενός 18χρονου από τον κορωνοϊό, ο οποίος ωστόσο είχε προβλήματα υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel