Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός : “Σε κατ΄οίκον περιορισμό” το Ηνωμένο Βασίλειο

banner roots

Κορονοϊός : “Σε κατ΄οίκον περιορισμό” το Ηνωμένο Βασίλειο
24.03.2020 | 11:15

Κορονοϊός : “Σε κατ΄οίκον περιορισμό” το Ηνωμένο Βασίλειο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

“Ιστορικό” , “κεραυνός εν αιθρία” , “αδιανόητο” – είναι οι χαρακτηρισμοί της Daily Mail για το χθεσινό διάγγελμα του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να αγοράζουν τρόφιμα, να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας τους , για ανάγκες ιατρικής φροντίδας ή για σωματική άσκηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον επίσης ανακοίνωσε την απαγόρευση της διεξαγωγής συναθροίσεων, γάμων και άλλων εκδηλώσεων, το κλείσιμο των καταστημάτων και παιδικών χαρών.

Όλα τα καταστήματα που πωλούν μη αναγκαία προϊόντα θα κλείσουν, μαζί με βιβλιοθήκες και χώρους λατρείας, , ενώ απαγορεύονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

“Τα περιοριστικά μέτρα κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσουν για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από την αρχική περίοδο των τριών εβδομάδων που ανέφερε ο πρωθυπουργός” , γράφει η Daily Mail.  

Για την Daily Telegraph το διάγγελμα του Τζόνσον σηματοδοτεί “το τέλος της ελευθερίας”. H ζοφερή τηλεοπτική ανακοίνωση του πρωθυπουργού προκάλεσε σοκ, αλλά ήταν αναμενόμενη μετά την εκτίμηση των ειδικών ότι το εθνικό σύστημα υγείας θα κατέρρεε εάν δεν επιβάλλονταν  αυστηρότερα μέτρα αμέσως , σημειώνει η Telegraph.  

Ο Sun θεωρεί ότι με την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού το Ηνωμένο Βασίλειο τίθεται σε κατ΄οίκον περιορισμό τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες. Το ταμπλόιντ επισημαίνει ότι τα αστυνομικά πρόστιμα για τα άτομα που δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και £ 1.000 .

“Μετά το χθεσινό διάγγελμα η Βρετανία έχει κατεβάσει τα ρολά” , διαβάζουμε στους Financial Times. Τα δρακόντεια μέτρα επιβλήθηκαν έπειτα από τις αυξανόμενες πιέσεις πολλών ημερών για αυστηρότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών , αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Η νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή των Πέμπτη το βράδυ θα επιτρέψει την επιβολή προστίμων σε όσους παραβιάζουν τους κανονισμούς , προσθέτει η εφημερίδα.

“Ο Τζόνσον τελικά αποφάσισε να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών αφού αντιμετώπισε το ενδεχόμενο ανταρσίας από μέλη του υπουργικού συμβουλίου” , μας ενημερώνει η εφημερίδα i .

Σύμφωνα με τη Metro , τα νέα μέτρα είναι είναι μια δραματική κλιμάκωση της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ιδιαίτερα την εκτίμηση του Βρετανού πρωθυπουργού ότι – “πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή που έχει δεχτεί η χώρα εδώ και δεκαετίες”.

Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων και να τονίσει ότι η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού πρώτα πολλοί τον επέκριναν για τα ασαφή μηνύματα που είχε στείλει τις τελευταίες μέρες στο κοινό για το τι πρέπει να κάνει , υπογραμμίζει η εφημερίδα The Guardian.  

H απόφαση του πρωθυπουργού σημαίνει ότι στη χώρα έχει επιβληθεί σχεδόν ο απόλυτος αποκλεισμός , τονίζουν οι Times.  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel