Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>CNN: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν | Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά

banner roots

CNN: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν | Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά
21.04.2020 | 09:42

CNN: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν | Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Μάχη για την ζωή του δίνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχο με άμεση γνώση που επικαλείται το CNN.

Όπως αναφέρει το CNN, οι ΗΠΑ παρακολουθούν πληροφορίες που λένε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κινδυνεύει σοβαρά. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν παρέστη πριν από μερικές ημέρες, στη μεγάλη γιορτή της Βορείου Κορέας στις 15 Απριλίου, κατά την οποία τιμάται η ημέρα γέννησης του παππού, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του. Πάντως, 4 ημέρες νωρίτερα, είχε εμφανιστεί σε κυβερνητική συνάντηση.

Ένας άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN χθες, πως οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αξιόπιστες, αλλά η σοβαρότητα της κατάστασης είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στην Νότια Κορέα και επικεντρώνεται στην Βόρεια Κορέα, αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου. Ο Κιμ υποβλήθηκε στην εγχείρηση αυτή λόγω του «υπερβολικού καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερβολικής εργασίας» σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων και τώρα λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Χουανγκσάν μετά την επέμβαση.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς - Αναρρώνει σε βίλα

Αφού αξιολόγησε πως η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί, το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας που τον χειρούργησε, επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο ένα μέρος αυτών παρέμεινε για να επιβλέπει την ανάρρωσή του, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων.

Να σημειωθεί πως η συγκέντρωση πληροφοριών από την Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Βόρεια Κορέα ελέγχει αυστηρά κάθε πληροφορία που περιβάλλει τον ηγέτη της, ο οποίος αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν θεότητα εντός της χώρας. Οι απουσίες του από επίσημα κρατικά μέσα ενημέρωσης πυροδοτούν συχνά εικασίες και φήμες για την υγεία του. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ελεύθερο Τύπο και σπάνια γίνεται λόγος για τον ηγέτη της.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου., Στις 15 Απριλίου – η σημαντικότερη ημέρα της Βόρειας Κορέας – είναι η επέτειος από την γέννηση του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, γιορτάστηκε φέτος χωρίς καμία αναφορά στις κινήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Υπήρξαν πολλές πρόσφατες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν (κάπνισμα, καρδιά και εγκέφαλος). Εάν ο Κιμ νοσηλευτεί, θα εξηγούσε γιατί δεν ήταν παρών στις σημαντικές γιορτές της 15ης Απριλίου» δήλωσε ο Μπρους Κλίνγκερ, ανώτερος ερευνητής και συνεργάτης του Heritage Foundation και πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA για την Βόρεια Κορέα. «Όμως με τα χρόνια, υπήρξαν πολλές ψεύτικες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ή τον πατέρα του. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel