Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία : Δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους
22.04.2020 | 09:53

Κορονοϊός – Βρετανία : Δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Metro, όπως και πολλές άλλες εφημερίδες, επικεντρώνεται στην είδηση ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους για ένα εμβόλιο κορανοϊού θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ (Sarah Gilbert) του πανεπιστημίου της Οξφόρδης , η οποία είναι επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε να είναι έτοιμος το Σεπτέμβριο και είναι 80% σίγουρη ότι θα είναι αποτελεσματικός.

Η Daily Express επικαλείται τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ ο οποίος υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα “ρίξει τα πάντα” στην έρευνα με την ελπίδα ότι η χώρα θα μπορέσει να ηγηθεί της προσπάθειας που καταβάλλουν πολλά κράτη για να ανακαλυφθεί το πρώτο εμβόλιο κατά του φονικού ιού.

Ο κ. Χάνκοκ ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της σχετικής προσπάθειας με 20 εκατομμύρια λίρες για την επιτάχυνση της έρευνας με τη διεξαγωγή μεγαλύτερων δοκιμών σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και την ενίσχυση με 22,5 εκατομμύρια λίρες ενός άλλου ερευνητικού προγράμματος για την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού που έχει αρχίσει στο Imperial College του πανεπιστημίου του Λονδίνου , μας ενημερώνουν οι Times. Η έρευνα θα ξεκινήσει δοκιμάζοντας την ασφάλεια του εμβολιασμού σε εθελοντές.

“Οι ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στις προσπάθειες να έχουμε σύντομα ένα εμβόλιο για τον Covid- 19” , γράφει η εφημερίδα i.

Η Daily Telegraph ισχυρίζεται ότι τα τεστ για τον κορονοϊό στα οποία υποβλήθηκε το προσωπικό του NHS βρέθηκαν ελαττωματικά, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμες που πίστευαν ότι ήταν απαλλαγμένοι από τον ιό και επέστρεψαν στη δουλειά τους μπορεί να είναι φορείς της νόσου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπόμνημα που διέρρευσε από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας κάνει σαφές ότι τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ είναι “λιγότερο αξιόπιστα απ΄ό,τι αρχικά   πιστεύαμε” .

Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας τόνισε ότι κανένα διαγνωστικό τεστ δεν είναι 100% αξιόπιστο και ότι οι δοκιμές αποδείχθηκαν αναπολεσματικές σε λιγότερο από το 2% των δειγμάτων.

Συνεχίζεται η κριτική για την αδυναμία του υπουργείου Υγείας να αποκτήσει και να διανείμει τις τεράστιες ποσότητες προστατευτικού εξοπλισμού που απαιτούνται για τους εργαζόμενους στο NHS.  

Η Daily Mirror γράφει ότι χιλιάδες πλαστικά καλύμματα ενδέχεται να σταλούν στο εξωτερικό από μια εταιρεία στο Νότιγχαμ επειδή η παραγγελία που έχει γίνει δεν ήταν μεγάλης κλίμακας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το