Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Γερμανία: Αδιέξοδο στις συζητήσεις Μέρκελ και αυτοκινητοβιομηχανιών | Βαρύ το πλήγμα εξαιτίας του κορωνοϊού στον κλάδο

banner roots

Γερμανία: Αδιέξοδο στις συζητήσεις Μέρκελ και αυτοκινητοβιομηχανιών | Βαρύ το πλήγμα εξαιτίας του κορωνοϊού στον κλάδο
06.05.2020 | 08:57

Γερμανία: Αδιέξοδο στις συζητήσεις Μέρκελ και αυτοκινητοβιομηχανιών | Βαρύ το πλήγμα εξαιτίας του κορωνοϊού στον κλάδο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η τηλεδιάσκεψη που είχε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με επικεφαλής ομίλων παραγωγής αυτοκινήτων και συνδικαλιστές του κλάδου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ζητά κρατική στήριξη καθώς έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις αρχές του επόμενου μήνα, με κίνητρα αγοράς αυτοκινήτων όπως ζητούν κατασκευαστές, αλλά αρκετές ενστάσεις που αφορούν τις πολιτικές για το κλίμα να βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης. Λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς τόνισε ότι η απόφαση σχετικά με την κρατική βοήθεια προς τον κλάδο δεν θα ληφθεί βεβιασμένα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σχέδιο ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι έτοιμο το αργότερο στις αρχές Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σολτς εμφανίστηκε αρνητικός όσον αφορά την πρόταση αυτοκινητοβιομηχάνων για την παροχή κινήτρων και επιδοτήσεων για την αγορά αυτοκινήτου. «Πολλές από τις προτάσεις δεν τις έχω καταλάβει – για παράδειγμα, θέλουμε πραγματικά πολύ μοντέρνα πράγματα, ή ξεπούλημα του στοκ;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ενώ, αναφερόμενος στο αίτημα για διάθεση μερισμάτων από τις εταιρίες, δήλωσε ότι η καταβολή κρατικών ενισχύσεων, με ταυτόχρονη πληρωμή μερισμάτων και μπόνους «είναι πολύπλοκη ιδέα, για να το πούμε ευγενικά».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, κατά την διάρκεια της διάσκεψης η Μέρκελ τόνισε την σημασία της βιομηχανίας αυτοκινήτου για τη χώρα, τόσο για την παραγωγή πλούτου, όσο και για την απασχόληση. Ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επίπεδο ομάδων εργασίας, για την δημιουργία δέσμης «μέτρων ανάκαμψης», τα οποία θα έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό του κλάδου, στην κατεύθυνση των καινοτόμων τεχνολογιών αυτοκινήτου.

Πηγή: iefimerida.gr

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το