Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Μερική άρση των περιορισμών την 11η Μαΐου

the roots web banners 06

Κορονοϊός – Βρετανία : Μερική άρση των περιορισμών την 11η  Μαΐου
07.05.2020 | 12:38

Κορονοϊός – Βρετανία : Μερική άρση των περιορισμών την 11η Μαΐου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι περισσότερες εφημερίδες της Πέμπτης επικεντρώνονται στην προοπτική ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα να χαλαρώσουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

"Happy Monday" – “Ευτυχισμένη Δευτέρα” - ο “εορταστικός” πρωτοσέλιδος τίτλος στη Sun , καθώς αναφέρεται σε μια πιθανή μερική άρση του lockdown την επόμενη Δευτέρα.

Η Sun δεν είναι η μόνη εφημερίδα που “πανηγυρίζει” . Η Daily Mail διακηρύσσει ι – “Ζήτω ! H ελευθερία ξεκινά !” - ενώ η Daily Express γράφει ότι: "Αρχίζουν τα πρώτα βήματα για την ελευθερία".

Κατά τη Daily Star η 11η θα είναι μια “μαγική Δευτέρα”.

Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με τα μέτρα που είναι πιθανό να χαλαρώσουν και πότε. O Guardian εκτιμά ότι οι άνθρωποι θα μπορούν πλέον “να κάνουν ηλιοθεραπεία, πικνίκ και βόλτες“.

H Daily Mirror προχωρεί ακόμη περισσότερο δημοσιεύοντας μια λίστα με πέντε βασικά στάδια για τη σταδιακή μετάβαση προς την κανονική ζωή.

Η εφημερίδα προβλέπει ότι οι τάξεις του δημοτικού σχολείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα στα τέλη αυτού του μήνα, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν τον Ιούνιο, τα παμπ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν ξανά τον Αύγουστο , τηρώντας πάντα τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης.

Στην πρώτη σελίδα των Financial Times διαβάζουμε ότι στα πλαίσια αυστηροποίησης ορισμένων μέτρων ίσως οι έλεγχοι στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου να γίνουν αυστηρότεροι.

Δεν θα πρέπει να αποκλείεται να υπάρξει μια περίοδος καραντίνας 14 ημερών για όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των Βρετανών πολιτών, σημειώνουν οι Financial Times.

Τόσο η Daily Telegraph όσο και οι Times έχουν την προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα αποσύρει το αρχικό της μήνυμα “μείνετε στο σπίτι”.

Οι Times θεωρούν ότι αυτό το μήνυμα - το οποίο ήταν το βασικό μήνυμα της κυβέρνησης από τα τέλη Μαρτίου – μπορεί να αντικατασταθεί από το μήνυμα “παραμείνετε ασφαλείς , σώστε ζωές".

Σε άρθρο γνώμης , η Daily Telegraph υποστηρίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα πρέπει να αποκλείεται να έρθει αντιμέτωπος με την αλλαγή της νοοτροπίας του βρετανικού έπειτα από επτά εβδομάδες εγκλεισμού. Εκφράζει την άποψη ότι εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι υπερβολικά προσεκτικός όσον αφορά το μήνυμα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τότε - "κινδυνεύει να χάσει τη δύναμη να πείσει τους ανθρώπους ότι είναι ασφαλές να επιστρέψουν στη μερική κανονικότητα".

Ωστόσο, επισημαίνει η Telegraph, η εμπιστοσύνη του κοινού στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον και στην κυβέρνησή του είναι “μεγάλη”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το