Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Στο προσκήνιο οι καλοκαιρινές διακοπές

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Στο προσκήνιο οι καλοκαιρινές διακοπές
19.05.2020 | 14:04

Κορονοϊός – Βρετανία: Στο προσκήνιο οι καλοκαιρινές διακοπές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι Times και η Daily Telegraph εκφράζουν την ελπίδα ότι τελικά οι Βρετανοί θα μπορέσουν να “ξεφύγουν” και να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές.

Και οι δύο εφημερίδες έχουν δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών, Γκραντ Σαπς , ότι τα “σχέδια καραντίνας” ίσως χαλαρώσουν στο μέλλον για χώρες με χαμηλό κίνδυνο κορονοϊού - δημιουργώντας αυτό που αποκάλεσε "αερογέφυρες" μεταξύ των χωρών μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Την προπερασμένη Κυριακή (10/05) ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό για να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας προκαλώντας την οργή των αεροπορικών εταιρειών που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Daily Telegraph σημειώνει ότι αυξάνονται οι προοπτικές για συμφωνίες με την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Οι Times και η Metro είναι δύο από τα φύλλα που δείχνουν δύο γυναίκες να τρώνε σε ένα καφέ στο Μιλάνο που μοιάζει να έχει επιστρέψει στην κανονικότητα – μολονότι και οι δύο φορούν μπλε προστατευτικά γάντια.

Σε άρθρο για το φετινό καλοκαίρι και τον τουρισμό στην Ευρώπη, η βρετανική Guardian (18/05) τονίζει πως η Ελλάδα ελπίζει “να κεφαλαιοποιήσει την διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού ανοίγοντας τα σύνορά της τον Ιούλιο”.

Την ώρα που η Βρετανία προετοιμάζεται για νέες κρατήσεις εντός των συνόρων, άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε κινήσεις ώστε να διασώσουν τον τουρισμό, που αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ τους, σημειώνει το δημοσίευμα της Guardian.

Την πιθανότητα να πραγματοποιούν οι τουρίστες από τη τη Βρετανία διακοπές στην Ελλάδα από τον Ιούνιο χωρίς καραντίνα ανέφερε δημοσίευμα της Daily Express (15/05) .

Το άρθρο επισημαίνει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς και να αναζωογονήσει τον τουριστικό κλάδο. Το σχέδιο επανέναρξης λειτουργίας των τουριστικών προορισμών και η άφιξη τουριστών από κράτη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1η Ιουνίου.

Τέλος την ελεύθερη είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσων ταξιδεύουν από την Ελλάδα όταν και η ελληνική κυβέρνηση επιτρέψει κάποια στιγμή την ελεύθερη είσοδο αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, πρότεινε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο BBC.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel