Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός - Βρετανία: Ξεκινούν μαζικά τεστ αντισωμάτων
Κορονοϊός - Βρετανία: Ξεκινούν μαζικά τεστ αντισωμάτων
22.05.2020 | 13:45

Κορονοϊός - Βρετανία: Ξεκινούν μαζικά τεστ αντισωμάτων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει σταδιακά η διάθεση των τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό και οι πρώτοι που θα υποβληθούν στην εξέταση θα είναι το προσωπικό και οι ασθενείς του NHS (Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας), οι εργαζόμενοι και οι ένοικοι σε κέντρα φροντίδας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, στην ενημέρωση για τα νέα δεδομένα που αφορούν την πανδημία.

Η Daily Mail υπογραμμίζει ότι οι ελπίδες να επανέλθει η ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο στους φυσιολογικούς της ρυθμούς ενισχύονται σημαντικά μετά από δύο καινοτόμους διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορονοϊό.

Η εφημερίδα χαιρετίζει τη διεξαγωγή ενός νέου επιτόπιου τεστ κορονοϊού και την προγραμματισμένη διάθεση 10 εκατομμυρίων τεστ αντισωμάτων από την επόμενη εβδομάδα. "Θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την αντιμετώπιση του ιού που έχουμε;", αναρωτιέται η Daily Mail.

Η Daily Mirror θεωρεί ότι οι δοκιμές αντισωμάτων θα αναχαιτίσουν την εξάπλωση της νόσου και θα συμβάλλουν ώστε “το προσωπικό της πρώτης γραμμής” να επιστρέψει στη δουλειά.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν συστήματα πιστοποίησης για τον πληθυσμό που θα διαπιστωθεί ότι  είναι θετικός στο τεστ αντισωμάτων, όχι μόνο για την κλινική πρόοδο που μπορεί να επιτευχθεί από κάτι τέτοιο, αλλά και γιατί θα βοηθήσει στην κατανόηση περισσότερων δεδομένων, όπως το εάν είναι μικρότερος ο κίνδυνος επαναμόλυνσης, μετάδοσης ή ακόμη και θανάτου από τον ιό.

Οι Times δεν αποκλείουν στο εγγύς μέλλον να υπάρχουν "έντυπα ανοσίας" που θα επιτρέψουν σε άτομα που έχουν αναρρώσει από κορονοϊό να επαναλάβουν περισσότερες δραστηριότητες και να απαλλαγούν από τον περιορισμό της κοινωνικής απόστασης. Ωστόσο, η εφημερίδα επισημαίνει ότι θα παρέλθουν μήνες πριν γίνει γνωστό εάν τα άτομα που είχαν τον ιό διατήρησαν την ανοσία τους.

Σύμφωνα με μία αρχική μελέτη σε ένα δείγμα πληθυσμού που υποβλήθηκε σε εξέταση αντισωμάτων, διαπιστώθηκε ότι το 17% των κατοίκων του Λονδίνου πιθανώς έχει τα αντισώματα του κορονοϊού και το 5% στον υπόλοιπο πληθυσμό. Ο Μάτ Χάνκοκ, υποστήριξε ότι χρειάζεται μεγαλύτερο δείγμα πληθυσμού που απέκτησε αντισώματα και ότι πέρα από τις δύο φαρμακευτικές εταιρίες με τις οποίες συνάφθηκαν συμφωνίες, δοκιμάζονται τρία ακόμη τεστ άλλων εταιριών.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018