Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Να προετοιμαστεί η χώρα για ένα δεύτερο κύμα Covid-19, τονίζουν οι ειδικοί
Βρετανία: Να προετοιμαστεί η χώρα για ένα δεύτερο κύμα Covid-19, τονίζουν οι ειδικοί
07.06.2020 | 11:08

Βρετανία: Να προετοιμαστεί η χώρα για ένα δεύτερο κύμα Covid-19, τονίζουν οι ειδικοί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

“Απορρίψτε την πολιτική κενολογία και προετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε ένα νέο κύμα Covid- 19” - αυτό είναι το μήνυμα ορισμένων διευθυντικών στελεχών στο εθνικό σύστημα υγείας (NHS) προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση , γράφει σήμερα ο Observer.

Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι ιατρικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των NHS Providers και του Royal College of GPs έχουν κάνει έκκληση να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση ενός δυνητικού δεύτερου κύματος λοιμώξεων.

Αυτό περιλαμβάνει μια “επιθετική εκστρατεία” για την ενίσχυση του εμβολιασμού της γρίπης αυτόν τον χειμώνα, την επέκταση της επανεκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και μέτρα για την προστασία των γηροκομείων και των οίκων φροντίδας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το NHS “δεν κινδυνεύει” και ότι θα συνεχίσει να ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με "ό, τι χρειάζεται".

Η Sunday Telegraph αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός πρόκειται να κάνει μια σημαντική ομιλία σε λίγες εβδομάδες σχετικά με το πώς σκοπεύει να "ανοικοδομήσει τη Βρετανία" μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που θα προβλέπει τη δημιουργία νέων νοσοκομείων και τη χρηματοδότηση για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας.

Σε κύριο άρθρο γνώμης οι Sunday Times υπογραμμίζουν ότι η προφανής δέσμευση της κυβέρνησης για οικονομική ανάκαμψη θα είναι “υπό στενή παρακολούθηση” μετά από μια σειρά λανθασμένων αντιδράσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στα πλην της κυβέρνησης, η εφημερίδα ενδεικτικά επισημαίνει τη “χαοτική” επαναλειτουργία ορισμένων σχολείων και τη “γελοία” επιβολή της καραντίνας των 14 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο – “ένα μέτρο που εμπεριέχει ένα μακρύ κατάλογο εξαιρέσεων”.  

Το κύριο άρθρο των Sunday Times καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι εάν στα πλαίσια της ανάπτυξης προβλέπεται μια “καλύτερη και περισσότερο πράσινη οικονομία” τότε αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να ενθαρρυνθεί από την κοινωνική βάση.      

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018