Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: “O κορονοϊός πήγε περίπατο” - Απίστευτος συνωστισμός στις παραλίες

the roots web banners 06

Βρετανία: “O κορονοϊός πήγε περίπατο” - Απίστευτος συνωστισμός στις παραλίες
25.06.2020 | 19:44

Βρετανία: “O κορονοϊός πήγε περίπατο” - Απίστευτος συνωστισμός στις παραλίες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Mirror στην πρώτη σελίδα παρουσιάζει μια εικόνα της παραλίας Ντάρντελ Ντουρ στο Ντόρσετ όπου ο συνωστισμός χθες με τις υψηλές θερμοκρασίες που συνεχίζονται και σήμερα ήταν υπερβολικός χωρίς να τηρείται το μέτρο της κοινωνικής απόστασης.

“Οι κουρασμένοι Βρετανοί κατευθύνονται στις παραλίες”, γράφει η Mirror. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας έχει προσκαλέσει τους Βρετανούς για διακοπές στη χώρα του καθώς ανοίγουν τα ισπανικά θέρετρα.

Σε σημερινή συνεδρίαση της υπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπό τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για εξαιρέσεις από την καραντίνα των 14 ημερών για όσους ταξιδιώτες καταφθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από συγκεκριμένες χώρες με λίγα κρούσματα κορονοϊού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το πρώτο κύμα εξαιρέσεων περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία, από τους δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς.

“H ανθρώπινη παλίρροια πλημμύρισε τις παραλίες μια μέρα μετά την έκκληση του Μπόρις Τζόνσον να επικρατήσει η λογική”, σημειώνει η Daily Mail που και αυτή είναι μια από τις εφημερίδες που προβάλλουν το γεγονός ότι όσοι ήθελαν να πάνε για μπάνιο το έπραξαν χωρίς να τηρήσουν κάποιο μέτρο από τα προτεινόμενα, με αποτέλεσμα η εικόνα από τις διάφορες παραλίες να είναι αποκαρδιωτική.

Προειδοποίηση στα πολιτικά κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυναν επικεφαλής ιατρικών συλλόγων της Βρετανίας, τονίζοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν τοπικές εστίες του νέου κορωνοϊού, καθώς και ότι ελλοχεύει πραγματικά ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα της νόσου.

“Αν και η μελλοντική μορφή της πανδημίας στην Βρετανία είναι δύσκολο να προβλεφθεί, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν τοπικά ξεσπάσματα και ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα”, ανέφεραν.

"The Great British Bake Off" – “Ψήνεται η Βρετανία” – ο πρωτοσέλιδος τίτλος στην Daily Star που παρουσιάζει έναν άνδρα να φαίνεται αρκετά εκνευρισμένος από τα ηλιακά εγκαύματα . Οι λάτρεις του ηλίου θα μπορούσαν να “ξεροψηθούν” σε 15 λεπτά λόγω της εξαιρετικά υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το