Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Πισίνες , γυμναστήρια και ινστιτούτα αισθητικής ετοιμάζονται να λειτουργήσουν και πάλι

banner roots

Βρετανία: Πισίνες , γυμναστήρια και ινστιτούτα αισθητικής ετοιμάζονται να λειτουργήσουν και πάλι
10.07.2020 | 11:39

Βρετανία: Πισίνες , γυμναστήρια και ινστιτούτα αισθητικής ετοιμάζονται να λειτουργήσουν και πάλι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι χώροι αναψυχής και τα ινστιτούτα αισθητικής στην Αγγλία επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Aπό τις 25 Ιουλίου θα μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι οι πισίνες και τα γυμναστήρια ενώ θα επιτρέπονται και τα ομαδικά αθλήματα - ξεκινώντας από το κρίκετ. Σύντομα θα επαναληφθούν και οι υπαίθριες παραστάσεις με περιορισμένο όμως αριθμό θεατών.  

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές στην τακτική ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν προέτρεψε το κοινό να συνεχίσει “να προσέχει και να τείνει χείρα βοηθείας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη”.

Η Sun επαινεί την κυβέρνηση για την τελευταία της απόφαση που αφορά τους περιορισμούς εξαιτίας κορονοϊού, σημειώνοντας ότι είναι "ζωτικής σημασίας να επανέλθει η Βρετανία σε καλή φυσική κατάσταση λόγω των υψηλών ποσοστών θνησιμότητας Covid-19 για τα άτομα που είναι υπέρβαρα”.

Η Daily Mirror καλεί την Ουαλία και τη Σκωτία να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αγγλίας , μια κίνηση που όπως γράφει η εφημερίδα , “είναι ιδιαίτερα σημαντική αν λάβουμε υπόψη μας το πόσο πολύ θα φάμε όλοι μας σύντομα όταν ξεκινήσει τον Αύγουστο το πρόγραμμα επιδότησης των εστιατορίων από το υπουργείο των Οικονομικών”.

Πριν από δύο μέρες ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε μια άνευ προηγουμένου έκπτωση 50% για τους πολίτες που τρώνε έξω από Δευτέρα έως Τετάρτη μέχρι το τέλος Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τις απώλειες λόγω του τρίμηνου lockdown και να λειτουργήσει ο κλάδος της εστίασης. Η έκπτωση θα ανέρχεται στις 10 λίρες ανά άτομο και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να τη διεκδικήσουν από την κυβέρνηση.

H Daily Telegraph δημοσιεύει μια γελοιογραφία του Matt που δείχνει έναν άντρα που αγωνίζεται να σηκώσει βάρη, λέγοντας στον προσωπικό του γυμναστή: “Ήλπιζα ότι ο Ρίσι Σουνάκ θα έρθει, να μου δώσει κάποια στοχευμένη βοήθεια“.

Σε 85 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων επιβεβαιωμένων φορέων του κορονοϊού που καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης.

Συνολικά, με βάση την επίσημη καταμέτρηση από το υπουργείο Υγείας, οι νεκροί από την πανδημία ανέρχονται πλέον σε 44.602.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 642, φτάνοντας τις 287.621.

Στην ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν είπε ότι όλα τα δεδομένα όσον αφορά την πανδημία συνεχίζουν να “κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση” παρά το άνοιγμα των παμπ και των εστιατορίων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel