Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία- κορονοϊός : Αυξάνεται η περίοδος απομόνωσης για όσους έχουν πιθανά συμπτώματα

banner roots

Βρετανία- κορονοϊός : Αυξάνεται η περίοδος απομόνωσης για όσους έχουν πιθανά συμπτώματα
30.07.2020 | 09:50

Βρετανία- κορονοϊός : Αυξάνεται η περίοδος απομόνωσης για όσους έχουν πιθανά συμπτώματα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Telegraph μας ενημερώνει ότι η υποχρεωτική περίοδος διαμονής στο σπίτι για άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 θα αυξηθεί από 7 σε 10 ημέρες.

Η εφαρμογή του νέου μέτρου για την αύξηση των ημερών της απομόνωσης αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Σχετικό δημοσίευμα υπάρχει και στους Times. Η εφημερίδα σημειώνει ότι το μέτρο έχει σχέση με την "αυξανόμενη ανησυχία" ότι η Βρετανία θα μπορούσε να απέχει εβδομάδες από ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Η Telegraph προσθέτει ότι ο υπουργός Υγείας διερευνά επίσης τρόπους μείωσης της περιόδου καραντίνας 14 ημερών για όσους εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο - καθιστώντας τις 10 ημέρες την τυπική περίοδο αυτο-απομόνωσης.

Ο Guardian αναφέρει ότι οι υπουργοί καλούνται να υιοθετήσουν μια προσέγγιση “μηδενικής ανοχής της Covid- 19 ” και να επιδιώξουν την πλήρη εξάλειψη του ιού.

Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν ήδη θέσει στόχο για “μηδέν μολύνσεις”, επισημαίνει η εφημερίδα The Guardian, και η ανεξάρτητη επιτροπή Sage των κορυφαίων Βρετανών επιστημόνων και ιατρικών εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει τώρα ότι η Αγγλία πρέπει να κάνει το ίδιο.

Η κυβέρνηση "δεν έχει καθορίσει μια συστηματική προσέγγιση" και στερείται "σαφούς, μονόπλευρης αποφασιστικότητας" – τονίζει ο Δρ Chaand Nagpaul της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, ενώ η συνομοσπονδία των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας (NHS) προειδοποιεί την κυβέρνηση να δεσμευθεί για “μηδενική ανοχή” στη νόσο μόνο εάν κάτι τέτοιο είναι "κατορθωτό".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel