Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σεισμός στη Σάμο - Τουρκία: 25 θάνατοι, τουλάχιστον 804 τραυματίες (photos)

banner roots

Σεισμός στη Σάμο - Τουρκία: 25 θάνατοι, τουλάχιστον 804 τραυματίες (photos)
31.10.2020 | 12:51

Σεισμός στη Σάμο - Τουρκία: 25 θάνατοι, τουλάχιστον 804 τραυματίες (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Σε 25 ανήλθε σήμερα το πρωί ο αριθμός των νεκρών και σε τουλάχιστον 804 των τραυματιών στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο.

Τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χθες στο Αιγαίο, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια κτιρίων στην Σμύρνη, σύμφωνα με την τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών AFAD.

Τουλάχιστον 743 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Σμύρνη και σε γειτονικές επαρχίες, 5 στην Μανίσα, 2 στο Μπαλίκεσιρ και 54 στο Αϊδίνιο. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι 435 άνθρωποι λαμβάνουν θεραπεία, ενώ 25 βρίσκονται στην εντατική και 9 υποβάλλονται σε επεμβάσεις. Επίσης σημείωσε ότι 364 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και ότι ιατρικές ομάδες και συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται στην Σμύρνη για να "ανακουφίσουν τον πόνο" των ανθρώπων.

gynaika 0

Σε 25 ανήλθε σήμερα το πρωί ο αριθμός των νεκρών και σε τουλάχιστον 804 των τραυματιών στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο.

Τουλάχιστον 389 μετασεισμοί, με 33 να είναι ισχυρότεροι από 4.0 βαθμούς καταγράφηκαν, σύμφωνα με την AFAD.

Ο σεισμός στη Σάμο «χτύπησε» την Τουρκία

Τα σωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβίσει τουλάχιστον 100 ανθρώπους από τα συντρίμμια μέχρι στιγμής, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ. Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις διάσωσης είχαν ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί σε οκτώ κτίρια στην Σμύρνη --την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας, ενώ συνεχίζονται σε εννέα άλλα, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι έχει αρχίσει η αποτίμηση των ζημιών σε δημόσια κτίρια.

sostika

Στο κεντρικό τμήμα της Σμύρνης τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να σώσουν μια μητέρα και τα τέσσερά της παιδιά από τα ερείπια κτιρίου. Κάτοικος της Σμύρνης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στο Reuters ότι και οι δυο γονείς της εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίου. "Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους. Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους", δήλωσε η γυναίκα στο Reuters, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσπάθειες να φτάσουν σε αυτούς σωστικά συνεργεία.

nekri

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το