Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός-Βρετανία: “Έως το Πάσχα εμβόλια για όλους”

banner roots

Κορονοϊός-Βρετανία: “Έως το Πάσχα εμβόλια για όλους”
21.11.2020 | 15:38

Κορονοϊός-Βρετανία: “Έως το Πάσχα εμβόλια για όλους”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Εντός εβδομάδων” είναι πιθανό να αρχίσει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο κ. Χάνκοκ είπε στο Sky News ότι ακόμα δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν “ενθαρρυντικά σημάδια ελπίδας”.

“Eμβόλια για όλους έως το Πάσχα σχεδιάζει το NHS" - ο πηχυαίος τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας i και πολλών άλλων εφημερίδων του Σαββάτου.

Με βάση ένα “χρονοδιάγραμμα” που έχει διαρρεύσει στον τύπο κάθε ηλικιακή ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 έως του χρόνου την άνοιξη. Οι άνθρωποι και οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία και σε οίκους φροντίδας καθώς και το προσωπικό στον τομέα της υγείας αναμένεται να εμβολιαστούν στις αρχές Δεκεμβρίου. Μέχρι τα Χριστούγεννα προγραμματίζεται να εμβολιαστούν τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 80 ετών, ενώ οι ηλικίες 18 έως 50 ετών από τα τέλη Ιανουαρίου του 2021 και μετά. Εκείνοι που είναι άνω των 50 ετών καλούνται να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης τώρα για να περιορίσουν την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) λόγω της πανδημίας και του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, προσθέτει η εφημερίδα i.

Οι οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, μας ενημερώνει η Daily Telegraph. Τα σχέδια της κυβέρνησης για τις γιορτές, εν μέσω πανδημίας, πρόκειται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακοινώσει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία μεταξύ 22 και 28 Δεκεμβρίου, επιτρέποντας έτσι σε πολλά νοικοκυριά να συμμετάσχουν σε ομαδικές οικογενειακές συναθροίσεις, διαβάζουμε στην Telegraph. Ωστόσο, η εφημερίδα προσθέτει ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα εξαρτηθεί από το πόσο το κοινό στην Αγγλία θα συμμορφωθεί με το τρέχον lockdown, το οποίο λήγει στις 2 Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel