Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Εμβόλια: “Η συμφωνία προτεραιότητας που έχουμε συνάψει με την AstraZeneca είναι ασφαλής”, σημειώνει ο Μπόρις Τζόνσον
facebook seminaria
Κορονοϊός – Εμβόλια: “Η συμφωνία προτεραιότητας που έχουμε συνάψει με την AstraZeneca είναι ασφαλής”, σημειώνει ο Μπόρις Τζόνσον
28.01.2021 | 13:25

Κορονοϊός – Εμβόλια: “Η συμφωνία προτεραιότητας που έχουμε συνάψει με την AstraZeneca είναι ασφαλής”, σημειώνει ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Νομίζω ότι πρέπει να βεβαιωθούμε πως τα εμβόλια που έχουν αγοραστεί και πληρωθεί για το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραδοθούν”, δήλωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ σε ραδιοσταθμό του Λονδίνου την Πέμπτη.

“Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι ευάλωτοι άνθρωποι στη χώρα μας, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό, θα λάβουν τα σκευάσματα” είπε στο LBC Radio ο κ. Γκόουβ.

Ο Βρετανός υπουργός απέφυγε να δηλώσει ότι το Λονδίνο θα εμποδίσει τις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca από τη Βρετανία προς την ΕΕ, δηλώνοντας όμως ότι το σημαντικό είναι να λάβει η Βρετανία την παραγγελία της εγκαίρως κατά τον προγραμματισμό: “Δε θα υπάρχει καμία απολύτως διακοπή σε αυτό”, είπε σε άλλες δηλώσεις του στο BBC.

“Περιμένετε τη σειρά σας!” είναι το μήνυμα προς τις Βρυξέλλες από την Daily Express μετά την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, να "κλέψει" δεκάδες εκατομμύρια εμβολιασμούς Covid που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι το αίτημα της ΕΕ για κάλυψη του ελλείμματός στις αναμενόμενες δόσεις από την AstraZeneca - “υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει έναν εκρηκτικό πολιτικό πόλεμο μετά το Brexit" - αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εκτιμά ότι η συμφωνία προτεραιότητας του Ηνωμένου Βασιλείου με την AstraZeneca για 100 εκατομμύρια δόσεις είναι "ασφαλής".

Το μήνυμα των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος προς την ΕΕ είναι σαφές υπογραμμίζει η Daily Mail: "Όχι, η ΕΕ δεν μπορεί να έχει τα εμβόλιά μας!"

Με τη διαμάχη μεταξύ της ΕΕ με την AstraZeneca να συνεχίζεται, οι Times επισημαίνουν ότι μερικά από τα εμβόλια του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να καταλήξουν σε άλλες χώρες επειδή η Βρετανία έχει περισσότερες δόσεις από αυτές που χρειάζεται για φέτος. Ανώτερη πηγή της βιομηχανίας παραγωγής εμβολίων ανέφερε στην εφημερίδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 367 εκατομμύρια εμβόλια, αρκετά για πέντε και μισό εμβολιασμούς ανά άτομο.

H ίδια πηγή απορρίπτοντας το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκτροπή των αποθεμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο ως "πολιτική ρητορική", υπογράμμισε στους Times ότι μπορεί να προκύψει "ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων" εάν οι άνθρωποι στη Βρετανία που περιμένουν να κάνουν τη δεύτερη δόση τελικά δεν μπορέσουν να την κάνουν επειδή μέρος των εμβολίων της AstraZeneca θα έχει δοθεί στην ΕΕ.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018