Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία- Κορονοϊός: Τον εμβολιασμό όλων των ενήλικων πολιτών μέχρι τα τέλη Ιουλίου, προβλέπει το πρόγραμμα της κυβέρνησης

the roots web banners 06

Βρετανία- Κορονοϊός: Τον εμβολιασμό όλων των ενήλικων πολιτών μέχρι τα τέλη Ιουλίου, προβλέπει το πρόγραμμα της κυβέρνησης
21.02.2021 | 11:08

Βρετανία- Κορονοϊός: Τον εμβολιασμό όλων των ενήλικων πολιτών μέχρι τα τέλη Ιουλίου, προβλέπει το πρόγραμμα της κυβέρνησης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλές από τις εφημερίδες της Κυριακής επικεντρώνονται στη δέσμευση της κυβέρνησης να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ενήλικες πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα τέλη Ιουλίου και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την άρση του lockdown στην Αγγλία.

Η Sunday Telegraph γράφει ότι υπάρχουν ελπίδες για διακοπές στο εξωτερικό και για επιστροφή στις υπαίθριες εκδηλώσεις μέχρι τον Αύγουστο.

"Ελεύθεροι αυτό το καλοκαίρι” – ο πρωτοσέλιδος τίτλος στη Sunday People, ενώ η Sunday Mirror στην πρώτη σελίδα θεωρεί ότι “επανερχόμαστε στους φυσιολογικούς ρυθμούς”.

Η Mirror χαιρετίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού ως "υπεράνθρωπη προσπάθεια", το οποίο, ισχυρίζεται η εφημερίδα, θα μπορούσε να οδηγήσει στο άνοιγμα των παμπ και των καταστημάτων το Πάσχα.

Ο βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος και πρόεδρος της Ομάδας Αποκατάστασης Covid, Μαρκ Χάρπερ, με άρθρο του στη Sun on Sunday υποστηρίζει ότι θα ήταν λογικό για τα παμπ και τα εστιατόρια που είναι ασφαλή από τον Covid να ανοίξουν για το Πάσχα. Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις αυτές θα αποφύγουν την πλήρη κατάρρευση και έτσι θα διασωθούν θέσεις εργασίας, προσθέτει ο βουλευτής.

Η Mail on Sunday αναφέρει ότι οι επιχειρηματίες φιλοξενίας είναι έτοιμοι- “για έναν Απρίλιο Alfresco" – όπως γράφει χαρακτηριστικά - έχοντας περάσει μήνες κάνοντας προετοιμασίες για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, η εφημερίδα πιστεύει ότι η πλήρης επαναλειτουργία του τομέα θα αναβληθεί μέχρι τον Μάιο

Ένας επιστήμονας και σύμβουλος της κυβέρνησης σημείωσε στον Observer ότι τα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 είναι τόσο ενθαρρυντικά ώστε τα υπαίθρια αθλήματα για παιδιά και μικρό αριθμό ενηλίκων πρέπει να επιτραπούν αμέσως.

Ο καθηγητής Μαρκ Γουλχάους υπογράμμισε ότι τα νέα στατιστικά στοιχεία είναι "εξαιρετικά καλά" και "πολύ καλύτερα" από ό, τι περίμενε πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το