Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία- Κορονοϊός: “118 ημέρες μέχρι την ελευθερία”
facebook seminaria
Βρετανία- Κορονοϊός: “118 ημέρες μέχρι την ελευθερία”
23.02.2021 | 12:14

Βρετανία- Κορονοϊός: “118 ημέρες μέχρι την ελευθερία”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Επαναλειτουργία των σχολείων από τις 8 Μαρτίου και σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στις κοινωνικές συναθροίσεις προβλέπει η πρώτη – σε σύνολο τεσσάρων – φάσεων της στρατηγικής εξόδου της Αγγλίας από το lockdown.

“Ελευθερία” είναι п λέξη που επαναλαμβάνεται σε πολλά πρωτοσέλιδα, τα οποία εξετάζουν όλο το σχέδιο της κυβέρνησης Τζόνσον για την άρση του lockdown.

"Τέσσερα βήματα προς την ελευθερία", υπογραμμίζει η εφημερίδα i . "118 ημέρες μέχρι την ελευθερία" είναι ο τίτλος της Daily Telegraph, ενώ η Daily Express απηχεί τα λόγια του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για "μονόδρομο προς την ελευθερία".

Πρόκειται για ένα "όνειρο μεσοκαλόκαιρου" καταλήγει η Metro, αλλά σημειώνει ότι την "ηλιόλουστη ημέρα” θα πρέπει να την περιμένουμε εφόσον λήξουν τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Guardian θεωρεί ότι η στρατηγική εξόδου από το lockdown είναι μια "προσεκτική, σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών". Η Daily Star γράφει ότι πρόκειται για "έναν αόριστο μεν αλλά λογικό οδικό χάρτη"· ενώ οι Financial Times την χαιρετίζουν ως "ισορροπημένη προσέγγιση".

Αλλά η Sun επιμένει ότι το "αργό" τέλος στους περιορισμούς προϋποθέτει μια "αγωνιώδη αναμονή". Και η Daily Mail αναρωτιέται "τι περιμένουμε;", και επισημαίνει ότι ο κ. Τζόνσον αντιμετωπίζει μια "κραυγή για τη λήξη του lockdown το συντομότερο δυνατό".

Ταυτόχρονα εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με το σχέδιο επιστροφής όλων των μαθητών στα σχολεία της Αγγλίας. Διευθυντής της μέσης εκπαίδευσης σημειώνει στην Daily Mirror ότι η μετάβαση "στην πλήρη επανάληψη των μαθημάτων... δεν θα είναι εύκολη."

Ένας δάσκαλος , που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στην εφημερίδα i εκφράζει φόβους ότι οι εκπαιδευτικοί μπορεί να γίνουν “κινούμενοι στόχοι” για τον Covid-19.

Στον Guardian, οι εκπαιδευτικές ενώσεις χαρακτηρίζουν την απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων στις 8 Μαρτίου "τρέλα" και θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να "αυξηθούν τα ποσοστά μόλυνσης".

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Παιδείας του Εργατικού Κόμματος, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, επιμένει στην Daily Mail ότι θα συνιστούσε "προδοσία" των δασκάλων και των μαθητών εάν τα συνδικάτα παρεμπόδιζαν την επιστροφή στις τάξεις.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενδέχεται να μην επαναλειτουργήσουν πλήρως μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018