Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Από τα μέσα Απριλίου ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας 40-49 ετών

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: Από τα μέσα Απριλίου ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας 40-49 ετών
27.02.2021 | 13:39

Βρετανία – Κορονοϊός: Από τα μέσα Απριλίου ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας 40-49 ετών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Όπως ανακοινώθηκε, από τα μέσα Απριλίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας 40-49 ετών, θα ακολουθήσουν οι ηλικίας 30-39 και στο τέλος θα εμβολιαστούν οι ηλικίας 18-29.

Η σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών απορρίπτει τις φωνές εκείνων που έλεγαν ότι ίδια έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στους ασκούντες συγκεκριμένα επαγγέλματα, όπως τους δασκάλους και τους αστυνομικούς.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό των περίπου 53 εκατομμυρίων ενηλίκων κατοίκων της χώρας έως το τέλος Ιουλίου.

Η αστυνομία και τα συνδικάτα διδασκαλίας έχουν επικρίνει την απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει εμβολιασμούς με βάση την ηλικία, αντί να δίνει προτεραιότητα στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αναφέρει η i Weekend.

Επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης έχουν τονίσει ότι η εστίαση σε βασικές θέσεις εργασίας θα επιβραδύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα παρατείνει την πανδημία. Στους άνω των 40 ετών οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν τον Απρίλιο, σε όσους είναι 30 ετών από τις αρχές Μαΐου, και η τελική ομάδα - οι 18 και άνω - θα εμβολιαστούν από τα μέσα Μαΐου, διαβάζουμε στην i Weekend.

Με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο, "Ποια είναι η αλήθεια για τους θανάτους Covid;", η Daily Mail μας ενημερώνει ότι έχει λάβει επιστολές από περισσότερους από 100 αναγνώστες που όλοι ισχυρίζονται ότι οι θάνατοι των συγγενών τους αποδόθηκαν λανθασμένα στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αρκετοί βουλευτές και γιατροί καλούν να γίνει έρευνα εν μέσω ανησυχιών ότι ο Covid-19 μερικές φορές είχε “υπερβολική προβολή” στα πιστοποιητικά θανάτου, προκαλώντας αγωνία και άγχος στις οικογένειες.

"Μην το καταστρέψεις τώρα" είναι ο τίτλος στην Express – που επαναλαμβάνει την προειδοποίηση από τον αναπληρωτή επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ ότι η μάχη κατά του ιού απέχει πολύ από το να κερδηθεί.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel